Automehāniķis Juris regulāri publicē video ar dažādiem automobiļiem, kuriem, neskatoties uz samērā nelielu vecumu vai nobraukumu, jau ir vairāk vai mazāk rūsas, kura ir jāattīra un jāapstrādā, lai metālā drīzumā nerastos caurumi. Tas vedina domāt, ka nav tāda lietota auto, kam nebūtu rūsas. Nekā! Juris savā jaunākajā video demonstrē 14 gadus vecu un samērā lētu “Citroen”, kuram rūsas praktiski nav vispār.

Šajā video runa ir par 2006. gada “Citroen C5”, kas iegādāts tā ražošanas valstī Francijā. Automobilis ir jau 14 gadus vecs, un, atgādājot to uz Latviju, cena joprojām ir vairumam auto pircēju pieejama – 1700 eiro. Neskatoties uz šī automobiļa vecumu, kas ir virs Latvijas autoparka vidējā, un auto pazinēju bieži izsmieto franču izcelsmi, šī “Citroen” noturību pret rūsu varētu apskaust ne tikai japāņu, bet arī pat vācu automobiļu īpašnieki.

Automehāniķis Juris demonstrē, ka nu jau lētajam “Citroen” rūsas nav pat viskritiskākajās vietās, piemēram, degvielas tvertnes stiprinājuma vietās. “Vai ir iespējams nopirkt nesarūsējušu automobili par mazāk nekā 2000 eiro? Protams! Vai tas būs “Volvo”? Nē, “Volvo” būs jau sarūsējis,” pieredzē dalās automehāniķis Juris, kuram pretkorozijas apstrādē ir ne pirmā gadu desmita pieredze.

Tas gan nenozīmē, ka šis “Citroen” ir turēts zem kupola. Lai arī tam nav rūsas, tam bija saskrāpēti un sabuktēti abi buferi, jo Francijā, tāpat kā Itālijā, autovadītāji automobiļus stāvēšanai novieto, viens otru pastumjot ar buferi – šajās valstīs automobilis nav tik svēta govs, kā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!