Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Titulētais britu inženieris Džeimss Alisons atgriezies “MercedesF-1 komandas tehniskā direktora postenī, aizstājot Maiku Eliotu, kurš kļūs par vienības galveno tehnisko vadītāju.

Alisons pievienojās "Mercedes" 2017. gadā, sākotnēji strādājot par tehnisko direktoru, bet pēc četriem gadiem viņš kļuva par komandas galveno tehnisko vadītāju. Tas ļāva viņam apvienot pienākumus Pirmās formulas komandā ar citiem projektiem.

Pērn "Mercedes", kura laika posmā no 2014. līdz 2021. gadam astoņas reizes triumfēja F-1 Konstruktoru čempionātā, bija spiesta samierināties ar trešo vietu komandu ieskaitē. Arī šosezon Breklijā bāzētajai komandai nav izdevies pietuvoties F-1 līderei "Red Bull", un vienība jau ir paziņojusi, ka mainīs sava bolīda aerodinamisko konceptu. Tagad izmaiņas notikušas arī "Mercedes" tehniskajā departamentā.

"Mercedes" piektdien apstiprināja, ka Alisons un Eliots faktiski apmainīsies amatiem – Alisons atkal stāsies tehniskā direktora amatā, bet Eliots – galvenā tehniskā vadītāja postenī. Komandas šefs Toto Volfs medijam "Autosport" atklāja, ka šī esot bijusi paša Eliota iniciatīva – viņš uzskatījis, ka Alisons labāk atbildīs tām prasībām, kuras tiek sagaidītas no tehniskā direktora.

Alisons ir viens no pazīstamākajiem un titulētākajiem F-1 inženieriem. Pilotu un Konstruktoru čempionu titulus viņš palīdzējis izcīnīt ne tikai "Mercedes", bet arī "Renault" un "Ferrari" vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!