Foto: Glenn Dunbar/LAT Photographic

Bankrotējusī "Marussia" F-1 komanda, kas tagad pārtapusi par "Manor", paziņojusi par savu pirmo sacīkšu pilotu, vēsta britu mediji.

2015. gada F-1 sezonā "Manor" komandu pārstāvēs bijušais "Marussia" rezerves pilots anglis Vils Stīvenss. Kas būs viņa pārinieks un vai sezonas pirmajos posmos viņam tāds būs, pagaidām netiek ziņots. Tāpat nav zināms, vai sacīkstēs "Manor" startēs ar savu bolīdu vai iepriekšējās sezonas modeļa modificētu versiju, raksta BBC.

23 gadus vecais Stīvenss F-1 debitēja pērn, pārstāvot "Caterham" komandu Abu Dabi "Grand Prix" posmā.

F-1 noteikumi paredz, ka komandas sezonas laikā drīkst izlaist maksimums trīs posmus, kas nozīmē, ka vēlākais uz Bahreinas posmu "Manor F-1" komandai ir jāiziet uz starta, bet tā esot gatava piedalīties jau Austrālijas "Grand Prix".

Kā zināms, krievu biznesmenim Andrejam Čeglakovam piederošā "Marussia" komanda pagājušā gada nogalē tika izpārdota, taču nu administrācijas process pabeigts, un tās vietā izveidota "Manor F-1" komanda, kas bāzēsies Lielbritānijā. Viens no projekta investoriem ir britu biznesmenis, bijušais britu lielveikalu tīkla "Sainsbury's" vadītājs Džastins Kings.

"Marussia" parādi bija sasnieguši 80 miljonus eiro, un lielāko daļu šīs summas veidoja parāds dzinēju piegādātājiem "Ferrari".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!