Foto: Reuters/Scanpix

Bijušais Pirmās formulas (F-1) komandas "Lotus" vadītājs Ēriks Buijē kļuvis par "McLaren" sacīkšu direktoru, vēsta vienība.

Jau vēstīts, ka pirms nepilnām divām nedēļām par "McLaren" komandas izpilddirektoru kļuva tās kādreizējais vadītājs Rons Deniss, kurš savulaik palīdzēja šai vienībai desmit reizes triumfēt pilotu ieskaitē un septiņas reizes Konstruktoru kausā.

Savukārt Buijē "Lotus" komandu pameta iepriekšējā nedēļā, un kopš tā laika tika runāts, ka viņš pievienosies tieši "McLaren", kas ir atbrīvojusies no tās vadītāja Martina Vitmārša.

"Pievienoties "McLaren" komandai man ir brīnišķīga iespēja," izteicies Buijē . "Vienības rīcībā esošie resursi ir pasaules klases līmenī, un es esmu satraukts pievienoties tik iespaidīgai komandai."

Līdz ar to šobrīd "McLaren" jau ir piesaistījusi divus cilvēkus - Denisu un Buijē - to pienākumu veikšanai, ko pērn veica Vitmāršs.

Tikmēr Deniss izteicies, ka jauna personāla iesaistīšana ļaus "McLaren" pilnībā atgūt tās konkurētspēju, ātrumu un profesionalitāti.

Kā zināms, iepriekšējā sezona "McLaren" bija ļoti neveiksmīga, jo pirmo reizi kopš 1980.gada tā nevienā sacīkstē nefinišēja labāko trijniekā.

Nākamsezon "McLaren" pārstāvēs 2009.gada pasaules čempions brits Džensons Batons un debitants Kevins Magnusens no Dānijas.

Jaunā sezona sāksies 16.martā Austrālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!