Foto: Vida Press

Avārijā Japānas "Grand Prix" posmā smagi cietušajam franču pilotam Žilam Bjanki ("Marussia") naktī uz pirmdienu, 6.oktobri, izdarīta vēl viena galvas operācija, bet sportista veselības stāvoklis ir kritisks, vēsta ārzemju mediji.

Kā zināms, uzreiz pēc avārijas 25 gadus vecais franču pilots tika nogādāts Mijas pilsētas slimnīcā, kur viņam nekavējoties tika izdarīta operācija. Naktī uz pirmdienu Bjanki stāvoklis pasliktinājās un bija nepieciešama otra operācija, lai apturētu asiņošanu, ziņo portāls "motorsport.com".

Pie Bjanki ir ieradušies pilota vecāki. "Žils ir ļoti sliktā stāvokli," atklājis viņa tēvs Filipe Bjanki. "Hematomas dēļ tika izdarīta vel viena galvas operācija. Būs nepieciešamas vēl 24 stundas, lai iegūtu vairāk informācijas par viņa stāvokli.

Kā ziņojām, Bjanki sacīkstes noslēgumā slapjajā trasē nenovaldīja savu bolīdu, tas izbrauca no trases un ietriecās apkalpes traktorā, kas tobrīd evakuēja pie srošības apmales esošo Adriana Zutila "Sauber" formulu Pēc šīs avārijas sacīkste tika apturēta, bet 25 gadus vecais franču pilots steidzami nogādāts slimnīcā, kur viņam nekavējoties tika izdarīta operācija.

"Rentgens parādīja, ka viņš ir guvis smagu galvas traumu un ir veikta operācija. Pēc tam viņš tiks nogādāts reanimācijā, kur notiks tālākā viņa veselības stāvokļa novērošana." teikts FIA svētdien izplatītajā paziņojumā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!