Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kevins Magnusens no Dānijas oficiāli kļuvis par Pirmās formulas (F-1) komandas "Mclaren" pilotu un tajā brauks no nākamās sezonas, vēsta vienība.

Kā zināms, neilgi pirms tam šobrīd "Mclaren" komandu pārstāvošais meksikāņu pilots Serhio Peress pavēstīja, ka nākamajā sezonā vienībā vairs nebrauks.

Līdz ar to 21 gadu vecais Magnusens, kurš līdz šim bija komandas testu pilots, no nākamās sezonas kļūs par brita Džensona Batona komandas biedru.

Magnusens ir šīs sezonas "Formula Renault 3.5" pasaules čempionāta uzvarētājs.

""Mclaren" komanda ir pati labākā, vienmēr esmu sapņojis par braukšanu tās sastāvā un katru sava mūža dienu esmu veltījis mērķim kļūt par šīs vienības pilotu," sacījis Magnusens, kurš Batonu uzskata par ideālu komandas biedru. "Viņš ir ļoti ātrs un pieredzējis, turklāt ļoti zinošs tieši tehniskajā jomā. Batons ir pasaules čempions, un arī es ceru par tādu kādu dienu kļūt."

Dānijas pilots ir "Mclaren" komandas jaunatnes sistēmas produkts, bet pirmo reizi pie šīs komandas formulas stūres sēdās 2012.gada novembrī, bet debiju sacensībās piedzīvos nākamās sezonas pirmajā posmā Austrālijā, kas norisināsies 16.martā.

Magnusens pie "Mclaren" formulas stūres aizstās Peresu, kurš komandā piedzīvoja debiju tikai šogad.

Līdz šim šosezon "McLaren" komandas piloti vēl ne reizi kādā no posmiem nav stājušies uz goda pjedestāla, kas ir sliktākais vienības sniegums mūsdienu F-1 vēsturē.

Peress turpinās pārstāvēt komandu atlikušajos divos šīs sezonas posmos ASV un Brazīlijā.

Sezonas priekšpēdējais posms šajā nedēļas nogalē notiks Ostinā, ASV. Iepriekšējos septiņos posmos pēc kārtas uzvarējis "Red Bull" komandu pārstāvošais vācietis Sebastjans Fetels , kurš jau nodrošinājis sev ceturto čempiona titulu pēc kārtas. Vācietis pašlaik atkārtojis pēc kārtas izcīnīto uzvaru visu laiku otru labāko rādītāju, kas pieder arī Mihaelam Šūmaheram (2004.gadā). Deviņas reizes pēc kārtas F-1 posmos spējis uzvarēt Alberto Askari (1952.gadā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!