Foto: AFP/Scanpix

F-1 promoters Bērnijs Eklstouns pieļauj, ka vēl šosezon F-1 čempionātu varētu pamest vairākas komandas, raksta britu prese.

"Viss kļūs skaidrs pēc nākamajām divām trim sacīkstēm," Eklstounu citē "The Guardian". "Mēs allaž esam pieļāvuši iespēju, ka gadījumā, ja čempionātu pametīs vairākas komandas, citām vienībām atļaut startēt ar trim bolīdiem. Domāju, šis lēmums tiks pieņemts jebkurā gadījumā. Es labāk skatos uz trim "Ferrari" nekā uz kādu autsaideru."

F-1 tiek pieļauta iespēja, ka finansiālu problēmu dēļ čempionātu pametīs trīs komandas, līdz ar to Konstruktoru kausā no 11 dalībniekiem paliks astoņi. Taču 24 pilotu skaits tiks saglabāts, kas nozīmē, ka visas komandas startēs ar trim mašīnām.

Kā zināms, nopietnas finansiālas problēmas ir abām vājākajām F-1 čempionāta komandām "Marussia" un "Caterham". Grūtības ir arī "Lotus" un "Sauber" vienībām.

F-1 dalībnieki Eklstouna paziņojumu vērtē neviennozīmīgi. "F-1 allaž ir bijušas mazās komandas, un tas ir labi, jo tās ienes čempionātā savu personību," saka britu F-1 čempions Džensons Batons. "Žēl, ka tās cīnās par izdzīvošanu un nevar būt konkurētspējīgas, taču F-1 allaž tā notiek."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!