Foto: Force India

"Force India" F-1 komanda ir pagarinājusi līgumu ar savu vācu pilotu Niko Hilkenbergu, kurš to pārstāvēs arī nākamajās divās sezonās, informē komanda.

"Nekad neesmu slēpis, ka esmu viens no lielākajiem Niko faniem un tas ir fantastiski, ka mēs varam turpināt sadarbību ar viņi vēl vairākas sezonas," saka "Force India" vadītājs Vidžejs Mallja. "Viņš mūsu komandā ir aizvadījis jau gandrīz četrus gadus un mēs esam pieredzējuši, kā Niko izaudzis par vienu no labākajiem pilotiem pasaulē. Niko ir ātrs, tehniski zinošs un pieredzējis, kas ļauj mums gaidīt labus rezultātus nākotnē. Mēs no savas puses darīsim visu, lai nodrošinātu viņam mašīnu, ar ko parādīt savu talantu."

Arī 28 gadus vecais vācu pilots atzinis, ka ir patīkami iegūt drošību par nākotni, ko sniedz līguma pagarināšana līdz 2017. gada sezonas beigām. "Es zinu šo komandu līdz pēdējam sīkumam un te jūtos kā mājās," saka Hilkenbergs. "Arī progress, ko "Force India" ir sasnieguši pēdējo gadu laikā, ir iespaidīgs un dod man pārliecību par nākotni."

Savu F-1 karjeru Hilkenbergs iesāka 2007. gadā, kad kļuva par "Williams" komandas oficiālo testpilotu. Debiju "Grand prix" sacensībās vācu pilots piedzīvoja 2010. gadā, iegūstot F-1 čempionāta ieskaites punktus un negaidīti izcīnot "pole position" dramatiskā cīņā lietū Brazīlijā. neskatoties uz labajiem panākumiem, Hilkenbergam neizdevās saglabāt vietu "Williams" komandā un 2011. gadā viņš pārgāja uz "Force India", kur pildīja testu un rezerves pilota pienākumus. 2012. gadā Hilkenbergs atgriezās F-1 čempionātā kā sacīkšu braucējs un gada beigās pārgāja uz "Sauber" vienību, bet 2014. gadā vācu pilots atgriezās "Force India", kad neizdevās pievienoties "Lotus" F-1 komandai.

Aizvadītajā sezonā Hilkenbergs izcīnija ieskaites punktus 15 no 19 "Grand Prix" posmiem un pilotu kopvērtējumā ierindojās 9. vietā.

Šosezon ar izcīnītiem 24 punktiem Hilkenbergs ieņem 17. vietu F-1 čempionāta kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!