Foto: Daimler/Hoch Zwei
Neskatoties uz neveiksmi startā, Luiss Hamiltons pēc trīs posmu pārtraukuma šodien Itālijā atkal kļuvis par F-1 posma uzvarētāju. Savukārt viņa pārstāvētā “Mercedes” komanda guvusi septīto dubultuzvaru sezonā, jo otrajā vietā finišēja čempionāta līderis Niko Rosbergs, vēsta portāls “www.autoeuro.lv”.

Hamiltons uzvarēja sestdien notikušajā kvalifikācijā, taču sacensību starts britu pilotam bija tālu no ideāla. Kamēr Rosbergs no otrās starta vietas izrāvās vadībā, Hamiltons zaudēja pozīciju ne vien komandas biedram, bet arī lieliski startējušajam Kevinam Magnusenam un Felipem Masam, kuri rezultātā ielauzās pirmajā trijniekā. Savukārt vēl sliktāks starts par Hamiltonu padevās Valterī Botasam, kurš kvalificējās trešajā vietā, bet jau pašā sacensību sākumā atkrita par astoņām pozīcijām uz leju.

Ritēja sacensību piektais aplis, kad notika pirmās izmaiņas vadošo braucēju starpā – gandrīz vienlaicīgi Magnusens zaudēja pozīcijas Masam un Hamiltonam. Savukārt devītajā aplī nervus savai komandai un faniem pakutināja līderis Rosbergs, pirmajā līkumā aizbraucot taisni, tomēr nosargājot pirmo pozīciju.

Nākošajā aplī Hamiltonam izdevās apdzīt Masu un tagad priekšā bija vairs tikai komandas biedrs, līdz kuram tajā brīdī bija 2,3 sekundes. Līdz 20. aplim, kad sākās boksu apmeklējumi, Hamiltons bija pietuvojies, taču abu starpā saglabājās apmēram pusotra sekundi.

Nekas nemainījās arī pēc riepu nomaiņas, kurā Rosbergs devās pirmais, bet Hamiltons sekoja drīz pēc tam.

Lielākais pavērsiens notika 29. aplī, kad Rosbergs atkal nespēja iegriest pirmajā līkumā, aizbraucot pa taisno asfaltētajā drošības celiņā, taču šajā reizē tas maksāja pirmās vietas zaudēšanu. Hamiltons nekavējās izmantot izdevību un pakāpās uz pirmo vietu, turpmākajos apļos pamazām atraujoties no F-1 čempionāta līdera.

Pa to laiku Masa turpināja bez cīņas riņķot pa trasi trešajā pozīcijā, jo abi “Mercedes” piloti bija ātrāki, bet Kevins Magnusens ilgu laiku brauca ceturtais, turpot aiz sevis vismaz piecus citus pilotus. Vēlāk “McLaren” pilots dažas vietas zaudēja, turklāt saņēma 5 sekunžu apstāšanās sodu par konkurenta izgrūšanu no trases, kas gan bija strīdīga epizode. Tomēr dānis finišēja desmitais.

Tikmēr Botass lieliski atguvās no sliktā starta, veica daudzas apdzīšanas un jau labu laiku pirms finiša pacēlās uz ceturto vietu. Līdz komandas biedram Felipem Masam pietrūka visai ievērojami, taču “Williams” komanda Moncā guvusi ļoti labus rezultātus – trešo un ceturto vietu. Turklāt Masam tas ir pirmais pjedestāls sezonā.

Savukārt Sebastjanu Fetelu atklātā cīņā apdzina un finišā pārspēja otrs “Red Bull” pilots Daniels Rikjardo, kurš pēc divām izcīnītām uzvarām šoreiz guva piekto vietu. Fetels Moncā sestais.

Jāpiemin, ka vairums pilotu Itālijā veica vienu pitstopu.

Nederēti slikta sacīkste vietējo tifozi favorītiem “Ferrari”. Fernando Alonso tehnisku problēmu dēļ apstājās trases malā, pirmo reizi šosezon paliekot bez punktiem, kamēr Kimi Raikonens finišēja tikai 9. vietā, turklāt īsi pirms finišu somu gandrīz aizķēra Daņila Kvjats. Viss tomēr beidzās veiksmīgi.

Luiss Hamiltons līdz ar šo uzvaru ir pietuvojies Niko Rosbergam sezonas kopvērtējumā, kur abus tagad šķir 22 punkti. Jāpiemin, ka Rosbergam šogad ir četras uzvaras, kamēr Hamiltonam šī jau bija sestā.

Nākamais F-1 čempionāts posms notiks 21. septembrī Singapūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!