Foto: AFP/Scanpix

"Marussia" F-1 komandas īpašnieks, krievu bznesmenis Andrejs Čeglakovs paziņojis, ka pilnībā pārtrauc finansiāli atbalstīt šo komandu un projektu pamet, ziņo aģentūra "Itar-TASS".

Šo lēmumu Čeglakovs esot pieņēmis neilgi pēc Krievijas "Grand Prix" posma. "Šī ir bēdīga nots, taču tā skan lieliska "Grand Prix" posma fonā, ko pirmoreiz uzņēma mana valsts," saka uzņēmējs. "Ģribu izteikt atzinību katram komandas darbiniekam, kā trasē, tā komandas bāzē Bernburijā. Viņi visi pašaizliedzīgi strādāja savu iespēju robežās."

"Mēs paveicām neiespējamo, kļūstot par vienīgo no 2010.gadā F-1 ienākušajām komandām, kas spēja izcīnīt ieskaites punktus Konstruktoru kausā," norāda Čeglakovs. "Mums ir vismazākais budžets, taču vismotivētākais personāls, kas ļauj būt pietiekami efektīviem, lai cīnītos praktiski ar vidējā līmeņa komandām."

Kā ziņojām, "Marussia" komandā tika ieviesta ārējā vadība pēc tam, kad galvenais akcionārs nenodrošināja finansējumu pietiekamā apjomā. Čeglakovs izteicās, ka par saviem nākotnes plāniem "Marussia" komanda paziņos atsevišķi. "Mēs pacentīsimies izdarīt tā, lai komanda turpinātu darbu," saka krievu uzņēmējs.

Krievu F-1 komanda tika izveidota 2010.gadā, bet 2012.gadā ieguva "Marussia" nosaukumu. Pirmos ieskaites punktus F-1 čempionātā tā ieguva šosezon, kad francūzis Žils Bjanki izcīnīja devīto vietu Monako "Grand Prix" posmā. Kā zināms, Japānas "Grand Prix" Bjanki piedzīvoja smagu avāriju, kurā guva galvas traumu, un mājas posmā Sočos komanda palika bez sava vadošā pilota. Vēlāk jau parādījās ziņas, ka "Marussia" un "Caterham" komandas izlaidīs gaidāmo sacīksti ASV, un, iespējams, arī Brazīlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!