Foto: Sauber Motorsport AG

Tiesvedībā ierautā "Sauber" F-1 komanda un holandiešu pilots Gjedo van der Garde ir panākuši vienošanos, ka Austrālijā viņš tomēr nestartēs un komanda varēs pilnībā nodarbināt savus pašreizējos pilotus Felipi Nasru un Markusu Eriksonu.

""Sauber" F-1 komanda, van der Gardes kungs un viņa menedžments turpinās konstruktīvas sarunas, lai atrastu visām pusēm pieejamu mutisku vienošanos. "Sauber" komanda piedalīsies Austrālijas "Grand Prix" un tas šobrīd ir komandas galvenais fokuss. Nākamnedēļ varēsim jums sniegt vairāk informācijas." teikts komandas izplatītajā paziņojumā.

"Es piekāpos F-1 interešu labā," norāda van der Garde. "Mans advokāts turpinās sarunas ar "Sauber" un mēs mēģināsim atrast pieņemamu risinājumu."

Kā zināms, van der Garde tiesas ceļā pieprasīja sev pilota vietu "Sauber" komandā, kas viņam pienācās pēc pagājušogad noslēgtā līguma. Tiesa holandiešu pilota prasību apmierināja, bet "Sauber" komandas iesniegto apelāciju noraidīja.

Šīs neskaidrās situācijas dēļ komanda Austrālijā izlaida pirmo brīvo treniņu sesiju, taču pēc vienošanās panākšanas kvalifikācijā to pārstāvēja Felipe Nasrs un Markuss Eriksons, kuri izcīnīja attiecīgi 11. un 16. starta pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!