Foto: Publicitātes foto
Kompānija "SEAT" paziņojusi, ka "Leon" modeļa saimi papildina sportiskais universālis "ST Cupra", kas būs pieejams divās versijās – ar 265 vai 280 zirgspēku jaudu.

"SEAT Leon ST" universāļa sportiskā modifikācija tehniskos risinājumus aizguvusi no jau pazīstamā "Cupra" trīs un piecu durvju hečbeka. Tādējādi arī šis spēkrats aprīkots ar divlitru turbopūtes četrcilindru benzīna motoru, kas atkarībā no versijas attīsta 265 vai 280 ZS, bet griezes moments abos variantos būs vienāds – 350 ņūtonmetru, kas pieejami diapazonā no 1 700 līdz 5600 apgr./min.

Jaudīgākais universālis komplektācijā ar papildus aprīkojumā pieejamo "DSG" divsajūgu pārnesumkārbu līdz 100 km/h paātrināsies sešās sekundēs, bet ar standartā pieejamo sešpakāpju manuālo – 6,1 sekundē. Savukārt 265 ZS versijā tas 100 km/h sasniegs 6,1 sekundē (ar manuālo transmisiju – 6,2 sekundēs). Abās jaudas versijās universāļa maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes.

Neskaitot sportisko veiktspēju, "Cupra" universālis saglabājis standarta "ST" praktiskumu – tā bagāžas nodalījuma tilpums nolaistu aizmugurējo sēdekļu atzveltņu gadījumā sasniedz 1 470 litru. Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš jaudīgajam universālim – 6,6 litri benzīna uz 100 km.

Tāpat kā "Cupra" hečbekam, arī universālim ir priekšējo riteņu mehāniskais pašbloķējošais diferenciālis, agresīvāka veidola virsbūves aerodinamisko elementu komplekts un sportiskā garā ieturēts interjers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!