Foto: Publicitātes foto

Kenijas kompānija "Mobius Motors" izstrādājusi jaunas, jau otrās paaudzes robusto apvidus automobili "Mobius II", kas īpaši piemērots braukšanai pa Āfrikas ceļiem un neceļiem.

"Mobius II" izstrādāts uz lokšņu atsperu šasijas un tērauda rāmja, kas to padara par robustu automobili cilvēku un bagāžas pārvadāšanai garākās distancēs pa skarbajiem Āfrikas ceļiem.

Kenijā izstrādātais apvidnieks aprīkots ar 1,8 litru benzīna dzinēju, kas attīsta 131 zirgspēka jaudu un kas ir sajūgts ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu.

Lai arī apvidus auto izskatās pēc skarba bezceļnieka, patiesībā tas būs pieejams tikai ar klasisko (aizmugurējo) piedziņu zemu izmaksu saglabāšanas nolūkos.

Arī interjers "Mobius II" ir gaužām vienkāršs, tomēr piedāvā arī mūsdienīgas "ekstras" kā "Mirrorlink" multimediju sistēmu ar astoņu collu ekrānu un gaisa kondicionētāju. Lētākajā "Mobius II" versijā tam būs tikai divi sēdekļi.

Tomēr galvenā "Mobius II" priekšrocība ir tā cena – 1,3 miljoni Kenijas šiliņu (10 652 eiro), par šādu naudu Kenijā līdz šim varēja iegādāties tikai kādu lietotu auto.

"Mobius Motors" jau uzsācis pasūtinājumu pieņemšanu "Mobius II" modelim, un pirmie klienti savus spēkratus saņemšot jau nākamā gada sākumā.

Atgādinām, ka pirmās paaudzes "Mobius" apvidnieks ražošanā tika ieviests 2014. gadā, kad kompānija saņēma vairāku desmitu miljonu ASV dolāru investīcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!