Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Alfa Romeo" pašlaik notiekošajā Losandželosas autoizstādē prezentējusi savu pirmo apvidus automobili markas vēsturē – "Stelvio" modeli. Itālieši jauno modeli prezentēja uzreiz tā visjaudīgākajā versijā "Quadrifoglio Verde" (QV), kas aprīkota ar 510 zirgspēku dzinēju.

"Alfa Romeo Stelvio" izgatavots uz kopīgas platformas ar "Giulia" sedanu. Apvidnieka QV versija ir ar pilnpiedziņas sistēmu, aizmugurējās riteņu ass pašbloķējošo diferenciāli un astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu ZF. Par papildu samaksu pieejamas arī "Brembo" keramiskās bremzes.

510 ZS versijai dzinējs aizgūts no "Giulia" sedana sportiskās modifikācijas QV. Tas ir 2,9 litru V6 biturbo dzinējs, kā maksimālais griezes moments sasniedz 600 ņūtonmetru. Līdz 100 km/h itāliešu sportiskais apvidnieks paātrinās četrās sekundēs un maksimāli sasniedz 285 km/h.

Tāpat būs pieejamas arī civilāka "Alfa Romeo Stelvio" modifikācijas. Tā iegūs divlitru turbopūtes četrcilindru benzīna dzinēju, kas attīsta 280 ZS un 415 Nm. Arī šai versijai jau standartā ir visu riteņu piedziņa un astoņpakāpju automātiskā transmisija.

Tirdzniecībā "Alfa Romeo Stelvio" nonāks 2017. gada vidū. Automobiļa cena pagaidām netiek atklāta.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!