Foto: Publicitātes foto

BMW ražotājam pietuvinātā pārbūves kompānija "Alpina Automobiles" prezentējusi savu līdz šim visjaudīgāko spēkratu – "Alpina XB7", kas izgatavota uz BMW vislielākā apvidus automobiļa "X7" bāzes.

"Alpina" no citiem pārbūves uzņēmumiem atšķiras ar padziļinātu integrāciju BMW ražošanas procesā un komforta saglabāšanu, neskatoties uz būtisko motora jaudas pieaugumu.

"Alpina XB7" projektam par pamatu izmantota "BMW X7 M50i" modifikācija ar 4,4 litru V8 benzīna turbomotoru, kas standartā attīsta 530 zirgspēku jaudu un 750 ņūtonmetru griezes momentu. "Alpina" izpildījumā šī dzinēja jauda palielināta līdz 621 ZS, bet griezes moments – līdz 800 Nm.

Rezultātā 2,5 tonnas smagais apvidnieks no vietas līdz 100 km/h paātrinās 4,2 sekundēs, bet līdz 200 km/h – 14,9 sekundēs. "Alpina XB7" maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 290 km/h atzīmes, kas ir par 40 km/h vairāk nekā standarta "BMW X7 M50i" 250 km/h.

"Alpina XB7" turbomotors sajūgts ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu, bet uz aizmugurējā riteņu asī uzstādīts pašbloķējošais diferenciālis. Pateicoties pneimatiskajai balstiekārtai, autovadītājam ir iespēja klīrensu regulēt 40 milimetru diapazonā atkarībā no braukšanas režīma. Tāpat apvidniekam ir spēcīgākas "Brembo" bremzes.

Vizuāli "XB7" no standarta "BMW X7" atšķiras ar agresīvāka veidola virsbūves aerodinamisko elementu komplektu, 23 collu "Alpina" riteņu diskiem un speciāli šai modifikācijai izstrādātām "Pirelli" riepām.

"Alpina XB7" cena Vācijā ir no 155 tūkstošiem eiro, un pirmie klienti savus spēkratus saņems decembrī. Salīdzinājumam – standarta "BMW X7 M50i" Vācijā maksā no 115 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!