Foto: Publicitātes foto
Autoražotājam "BMW" pietuvinātā kompānija "Alpina" pašlaik notiekošajā Tokijas autoizstādē prezentējusi pārveidojumu programmu jaunajam 6. sērijas kabrioletam un kupejai.

Par pamatu "Alpina" izmantojusi "BMW" 6. sērijas modifikāciju, kas aprīkota ar 4,4-litru V8 biturbo dzinēju. Šim motoram "Alpina" uzstādījis divas citādas turbīnas un uzlabojis izplūdes sistēmu, kas ļāvis jaudu palielināt līdz 540 zirgspēkiem (+132 ZS), bet griezes momentu – līdz 600 Nm (+100 Nm). Tāpat spēkratam ir uzlabota astoņpakāpju automātiskā pārnesumkārba un pašbloķējošais aizmugurējais diferenciālis.

Rezultātā "Alpina B6 Bi-Turbo" līdz 100 km/h paātrinās 4,4 sekundēs, kas ir par 0,5 sekundēm ātrāk nekā standarta "BMW" modifikācijai. Tāpat šim spēkratam atspējots maksimālā braukšanas ātruma ierobežotājs pie 250 km/h, kas tagad kupejai ļauj sasniegt 320 km/h.

Tāpat 6. sērijas modelim "Alpina" piedāvā oglekļa šķiedras virsbūves aerodinamiskos elementus, citādu balstiekārtas un elektronisko drošības sistēmu darbības algoritmu, titāna sakausējuma "Akrapovic" izplūdes sistēmu, 20 collu riteņus ar "Michelin Pilot Super Sport" riepām, kā arī sportiskus aksesuārus interjera apdarei.

Tirdzniecībā Vācijā "Alpina B6 Bi-Turbo" maksās no 190 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!