Foto: Publicitātes foto

Ar atjaunoto automobiļu marku "Alpine", kas šobrīd pieder autoražotājam "Renault", prezentējusi konceptuālu automobili "Vision". Šis prototips ir vēstnesis pirmajam sērijveida modelim, kas tiks izgatavots ar atjaunoto "Alpine" marku.

Kā medijiem apgalvo "Alpine" pārstāvji, sērijveida modelis "par 80 procentiem saglabās prototipā izmantotos stilistiskos risinājumus". "Alpine" sportiskā automobiļa sērijveida versija tiks prezentēta šāgada otrajā pusē, visticamāk, rudenī notiekošajā Parīzes autoizstādē, bet tirdzniecībā nonāks 2017. gadā.

"Alpine" spēkrats svērs 1100 kilogramu un dzinējs tam atradīsies vidū. Gaidāms, ka to aprīkos ar turbopūtes četrcilindru dzinēju no "Renault Clio RS", kā darba tilpums būs palielināts no pašreizējiem 1,6 līdz 1,8 litriem. "Alpine" gadījumā šis motors attīstīs aptuveni 250 zirgspēku jaudu. Vēlāk "Alpine" sportiskajam modelim gaidāma arī "RS" modifikācija, kā jauda būs palielināta līdz apmēram 300 zirgspēkiem. Dzinējs būs sajūgts ar septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu.

Ražotājs norāda, ka "Alpine Vision" ir aprīkots ar četrcilindru turbomotoru, kas ļauj tam no vietas līdz 100 km/h paātrināties mazāk nekā 4,5 sekundēs. Tieši šāds mērķis esot arī sērijveida modelim, rakstīts "Alpine" preses paziņojumā.

Nozares eksperti lēš, ka "Alpine" spēkrats maksās no aptuveni 50 tūkstošiem eiro. Tirgū tas konkurēs ar "Audi TT", "Porsche Cayman" un "Alfa Romeo 4C".

Atgādinām, ka "Alpine" automobiļu ražošana tika pārtraukta 1995. gadā pēc 40 gadu pastāvēšanas. Ar "Alpine" marku tika izgatavoti sacīkšu un sportiski automobiļi ar "Renault" dzinējiem. "Renault" īpašumā "Alpine" marka ir no 1973. gada.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!