Foto: Publicitātes foto

Kāds uzņēmējs Zviedrijā ir tik ļoti apsēsts ar ziediem, ka diviem no saviem četriem bērniem viņš devis puķes vārdu. Tikpat ekstraordināras prasības viņam ir arī pret automobili – britu luksusa auto ražotājam "Rolls-Royce" viņš pasūtinājis "Phantom" limuzīnu, kā interjers ir izšūts ar ziedu rakstu. Rezultātā darbs izvērties ar rekorda miljonu adatu dūrieniem.

"Rolls-Royce Phantom" limuzīnu atbilstoši zviedru klienta vēlmēm sagatavoja autoražotāja speciālo pasūtinājumu nodaļa "Bespoke Collective". Tāpat autoražotājs šim unikālajam spēkratam devis nosaukumu "Rose" (roze – tulk.).

Iedvesmu šim darbam "Rolls-Royce" dizaineri guva "The Rose Garden", kas atrodas "Rolls-Royce" ģenerālmītnes apvidū Gūdvūdā, Rietumsaseksā. Tā ir vienīgā vieta pasaulē, kur aug "Phantom Rose" šķirnes roze.

"Tas ir neatkārtojams skaistums, kad rožu dārzs ir savā pilnajā plaukumā. Klients vēlējās iedvest tieši šādu sajūtu automobiļa salonā, kas paceltu garastāvokli un godātu dabas skaistumu," projektu komentē "Bespoke Collective" nodaļas dizainers Juens Haterals.

Jau atverot šī "Rolls-Royce" aizmugurējās durvis, pasažiera skatam pavērsies izšūtās rozes durvju apdarē. Tomēr, tikai iesēžoties salonā, viņu pārņems patiess rožu dārzs – izšūti rožu ziedi rotā ne tikai durvju apdares paneļus, bet arī visus griestus un priekšējā paneļa apdari, ko "Rolls-Royce" sauc par galeriju. Turklāt rožu ziedi šeit attēloti gan no pumpura līdz pat pilnam plaukumam.

"Rolls-Royce" pasažieris var izvēlēties arī ieslēgt apgaismojumu šiem ziediem, jo griestos ir iestrādātas arī mazas gaismas diodes.

Šī unikālā "Rolls-Royce Rose Phantom" tapšanā piedalījās arī klienta ģimenes locekļi –, piemēram, sieva radīja durvīs ievietojamo lietussargu dizainu, bet meita Magnolija izvēlējās automobiļa virsbūves krāsu. "Es vēlējos ziedus un rozes visur. Rezultātā ir tapis patiess mākslas darbs," savu jauno auto komentē klients "Rolls-Royce" preses paziņojumā.

Autoražotājs neatklāj, cik šāds projekts izmaksājis, tomēr zināms, ka standarta "Rolls-Royce Phantom" maksā vairāk nekā pusmiljonu eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!