Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Aston Martin" prezentējusi savu jaunāko superauto "DB11", kas markas piedāvājumā aizstās līdzšinējo "DB9" modeli. Turklāt "DB11" kļuvis par pirmo "Aston Martin" modeli ar turbopūtes dzinēju.

"Aston Martin" nodēvējis "DB11" modeli par "jaunu ēru" šīs britu markas vēsturē un par "viszīmīgāko" šīs markas modeli kopš "DB9" debijas 2003. gadā. Jaunais superauto aprīkots ar 5,2 litru V12 dzinēju, kam uzstādītas divas turbīnas.

Motors attīsta 600 zirgspēku jaudu un 700 ņūtonmetru griezes momentu. Spēka agregāts sajūgts ar astoņpakāpju automātisko ZF pārnesumkārbu. Tas viss ļauj britu sportiskajam automobilim no vietas līdz 100 km/h paātrināties 3,9 sekundēs un maksimāli sasniegt 322 km/h.

"Aston Martin DB11" pamatā ir jauna alumīnija platforma. No šī materiāla izgatavots arī dzinēja cilindru bloks, motora pārsegs un virsbūves statnes. Savukārt no kompozītmateriāliem ir izgatavots priekšējais un aizmugurējais buferis. Rezultātā vairāk nekā 4,7 metrus garā automobiļa "sausais svars" ir tikai 1170 kilogramu.

Jau standartā aristokrātu superauto ir aprīkots ar digitālo mērinstrumentu paneli, kurā ir 12 collu krāsainais ekrāns, multimediju sistēma ar astoņu collu ekrānu, navigācijas sistēma, video novērošanas sistēma pa virsbūves perimetru, kā arī aizmugurējā diferenciāļa mehāniskais bloķētājs.

"Aston Martin DB11" tirdzniecībā Eiropā nonāks gada beigās un maksās no 205 tūkstošiem eiro.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!