Foto: Publicitātes foto

Britu sportisko automobiļu kompānija "Aston Martin" un motociklu ražotājs "Brough Superior" prezentējuši savu kopprojektu – sacīkšu motociklu "AMB 001", kas tiks izgatavots 100 vienību ierobežotā sērijā par 108 tūkstošiem eiro. Šis būs pirmais sērijveida motocikls, kuru rotā "Aston Martin" emblēma.

"Aston Martin AMB 001" vizuāli ieturēts superauto modeļu "Valkyrie" un "Valhalla" stilā. Motocikla pamatā izmantota šasija no alumīnija un titāna, tāpat konstrukcijā izmantota oglekļa šķiedra.

Motociklam ir "Fior" dakša, ko BMW saviem motocikliem sauc par "Duolever" – tā ļauj samazināt sasveri pie straujākas bremzēšanas. "AMB 001" ir aprīkots ar 997 kubikcentimetru "Brough Superior" turbopūtes motoru, kas attīsta ap 180 zirgspēku. Bremzes šim motociklam ir kā sacīkšu bolīdiem.

"AMB 001" tapšana ir daļa no "Aston Martin" plāna paplašināt savas darbības sfēras. Piemēram, 2016. gadā "Aston Martin" radīja kopprojektu ar nīderlandiešu jahtu būves kompāniju "Quintessence Yachts", uzbūvējot "AM37" kuteri. Savukārt 2017. gadā britu sportisko auto ražotājs kopā ar amerikāņu "Triton Submarines" radīja zemūdens aparātu "Project Neptune".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!