Foto: Publicitātes foto

Britu autoražotājs "Aston Martin" sadarbībā ar itāliešu dizaina ateljē "Zagato" nākamnedēļas Kuveitas autoizstādē "Concours d' Elegance" prezentēs "Aston Martin V12 Zagato" sacīkšu automobiļa versiju koplietošanas ceļiem. Tomēr jau šobrīd internetā nonākuši šī jaunā spēkrata oficiālie fotoattēli.

"Aston Martin V12 Zagato" izgatavots uz "V12 Vantage" modeļa bāzes, kam "Zagato" izgatavojis virsbūvi no alumīnija un oglekļa šķiedras. Tehniskā ziņā koplietošanas ceļiem paredzētais "V12 Zagato" praktiski neatšķiras no "V12 Vantage". Tas aprīkots ar 510 zirgspēku jaudīgu sešlitru V12 dzinēju. Komplektācijā ar sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu tas ļauj kupejai līdz 96 km/h paātrināties 4,2 sekundēs un maksimāli sasniegt 305 km/h.

"Zagato" tam izgatavojis arī unikāla dizaina 19 collu riteņu diskus, kas tiks apauti ar "Pirelli P Zero Corsa" riepām.

Jāatzīmē, ka koplietošanas ceļiem paredzētais "Aston Martin V12 Zagato" saglabā sacīkšu automobiļa virsbūves agresīvo veidolu. Atšķirībā no sacīkšu auto tam nebūs aizmugurējā difuzora un priekšējā bufera uzlikas.

Kopumā tiks izgatavotas tikai 150 vienības "Aston Martin V12 Zagato" automobiļu. Tas maksās no 330 tūkstošiem mārciņu (ap 280 tūkst. latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!