Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Aston Martin" oficiāli atklājusi "Vanquish" superauto kabrioleta versiju "Volante". Šāds kabriolets Lielbritānijā maksās no 200 tūkstošiem sterliņu mārciņām jeb 165 tūkstošus latu.

Četrvietīgajam automobilim ir auduma jumts, kas ir elektriski savāžams 14 sekundēs, braucot ātrumā līdz 48 km/h. Turklāt neatkarīgi no tā, vai jumts ir pacelts vai nolaists, bagāžas nodalījuma tilpums ir 279 litri, kas ir uz pusi vairāk nekā "DBS Volante" kabroletam, kuru jaunais modelis aizstāj.

"Aston Martin Vanquish Volante" aprīkots ar sešlitru V12 dzinēju, kas attīsta 573 zirgspēku jaudu un 620 ņūtonmetru griezes momentu. Motors sajūgts ar sešpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu. Līdz 100 km/h kabriolets paātrinās 4,1 sekundē un maksimāli sasniedz 295 km/h.

Jaunais kabriolets izgatavots uz "VH Gen4" šasijas, kurā izmantots alumīnijs un oglekļa šķiedra. Automobilis sver 1844 kilogramu un tam ir ideāls izsvarojums pa riteņu asīm. Neskatoties uz to, ka virsbūves paneļi izgatavoti no oglekļa šķiedras, kabriolets ir par 34 kg smakāks nekā priekštecis "DBS Volante" un par 105 kg smakāgs nekā "Vanquish" kupeja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!