Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Land Rover" atjauninājusi "Range Rover Evoque" apvidus automobili, kas turpmāk būs pieejams ar deviņu pārnesumu automātisko transmisiju un jaunu pilnpiedziņas sistēmu.

Deviņu pārnesumu automātiskā pārnesumkārba ļaus degvielas patēriņu samazināt par līdz pat 11,4 procentiem, bet CO2 kaitīgo izmešu daudzumu izplūdē – par 9,5%, norāda autoražotājs.

Visekonomiskākā modernizētā "Range Rover Evoque" modifikācija būs ar priekšpiedziņu un 150 zirgspēku jaudīgu 2,2 litru dīzeļdzinēju. Tās vidējais degvielas patēriņš būs 4,9 litri uz 100 km.

Vēl viens jauninājums "Evoque" modelim ir pilnpiedziņas sistēma "Active Driveline", kas pieejama par papildus samaksu. Ar to, apvidus automobilis braucot ātrumā virs 35 km/h, kļūs par priekšpiedziņas spēkratu, ja sistēma konstatēs vienmērīgu ceļa segumu (piemēram, automobilis brauc pa līdzenu asfaltu nevis sniegu). Kā norāda "Land Rover", šāda pārslēgšanās notiks nieka 300 milisekundēs un ļaus taupīt degvielu. Vajadzības gadījumā aizmugurējā riteņu ass pieslēdzas automātiski. "Active Driveline" sistēmai ir arī diferenciālis ar elektronisko vadību, kas sadala griezes momentu starp aizmugurējiem riteņiem.

Tāpat modernizētais "Evoque" ieguvis dažādas aktīvās drošības sistēmas, kas aizgūtas no jaunā "Range Rover" un "Range Rover Sport".

Tirdzniecībā Eiropā atjauninātais "Range Rover Evoque" nonāks vēl līdz gada beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!