Foto: Publicitātes foto
Atjaunotā vācu automobiļu marka "Borgward" parādījusi savu pirmo modeli – vidēja lieluma apvidnieku "BX7", kas plašākai sabiedrībai pirmo reizi tiks parādīts nākamnedēļ notiekošajā Frankfurtes autoizstādē.

"Borgward BX7" aprīkots ar 224 zirgspēku jaudīgu divlitru benzīna turbomotoru, kas sajūgts ar septiņpakāpju sekvenciālo divsajūgu pārnesumkārbu. Apvidniekam ir pilnpiedziņas sistēma, kura aizmugurējo riteņu asi vajadzības gadījumā pieslēdz ar "Borg Warner" viskosajūgu.

Tāpat jaunais automobilis būs pieejams versijā ar hibrīda spēka agregātu. Tas ietvers divlitru benzīna dzinēju uz priekšējās riteņu ass un elektromotoru – uz aizmugurējās. Hibrīda spēka agregāta kopējā jauda sasniegs 401 ZS, bet tikai ar elektroenerģiju "BX7" būšot spējīgs nobraukt līdz 55 km distanci.

Septiņvietīgais "Borgward BX7" apvidnieks ir 4,7 metrus garš. Nolaistu aizmugurējo divu sēdekļu rindu atzveltņu gadījumā bagāžas nodalījuma tilpums sasniedz 1433 litrus.

Papildus aprīkojuma sarakstā automobilim ir video novērošanas sistēma pa virsbūves perimetru, adaptīvā kruīza kontroles sistēma, multimediju sistēma ar 12,3 collu ekrānu utt.

"Borgward BX7" tiks ražots Ķīnā no 2016. gada. Sākotnēji automobilis būs pieejams tikai vietējā tirgū, bet vēlāk kompānija plāno to piedāvāt arī citiem pasaules reģioniem.

Gaidāms, ka Vācijā "Borgward BX7" maksās no 26 tūkstošiem eiro.

Oriģināli kompānija "Borgward" tika dibināta 1929. gadā Brēmenē. Piemēram, 50. gadu beigās "Borgward" izstrādāja 1,5 litru sacīkšu dzinēju, kas kļuva par veiksmīgu "Formula 2" spēka agregātu un kuru pat vēl 1961. gadā izmantoja atsevišķi "Formula 1" privātie braucēji.

Lai arī "Borgward" Vācijas tirgū bija viens no pionieriem hidraulisko balstiekārtu un automātisko transmisiju jomā, kompānija nonāca finanšu grūtībās, nespējot iekarot pietiekamu tirgus daļu. Uzņēmums bankrotēja 1961. gadā.

2008. gadā "Borgward" dibinātāja mazdēls paziņoja par plānu atjaunot šo vācu automobiļu marku. Jauno kompāniju finansiāli stutē Ķīnas kravas automobiļu ražotājs "Foton".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!