Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" oficiāli atklājusi jaunās paaudzes "A3" piecdurvju hečbeka "Sportback" sportisko modifikāciju "S3", kas plašākai sabiedrībai tiks parādīta martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

"Audi S3 Sportback" aprīkots ar divlitru turbopūtes četrcilindru benzīna dzinēju, kas attīsta 300 zirgspēku jaudu un 380 ņūtonmetru griezes momentu (pieejams diapazonā no 1800 līdz 5500 apgr./min).

Motors sajūdzams ar sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu vai sešpakāpju sekvenciālo "S-tronic" transmisiju. Līdz 100 km/h pilnpiedziņas sportiskais hečbeks paātrinās piecās sekundēs, bet ar mehānisko pārnesumkārbu – par 0,5 sekundēm lēnāk. Maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes. Pēc ražotāja datiem, automobiļa vidējais degvielas patēriņš ir septiņi litri uz 100 km.

Jau standartā sportiskais piecdurvju hečbeks tiek aprīkots ar "quattro" pilnpiedziņu, "Audi drive select", kas atkarībā no autovadītāja izvēlētā režīma maina akseleratora pedāļa atsaucību, sekvenciālās pārnesumkārbas un stūres sistēmas darbības algoritmu. Par papildus samaksu pieejama "Magnetic Ride" adaptīvā balstiekārta.

Tirdzniecībā Eiropā "Audi S3 Sportback" nonāks septembrī, bet tā cena Vācijā būs no 39 800 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!