Foto: Publicitātes foto

Četrus gadus pēc modeļa ienākšanas tirgū "Audi" iepazīstina ar sava pārdotākā modeļa "Audi A4" atjauninājumu. Tā virsbūvē spilgti redzama zīmola jaunā dizaina valoda, savukārt lielais "MMI" skārienjūtīgais ekrāns piedāvā plašāku funkcionalitāti.

Vairāki dzinēji tagad tiek piedāvāti ar daļējā hibrīda tehnoloģiju (MHEV). Tas pats attiecināms arī uz "Audi S4 TDI", kam pirmo reizi zem dzinēja pārsega darbojas V6 TDI, 48 voltu elektrosistēma un ar elektrību darbināms kompresors (EPC), kas straujam paātrinājumam piešķir vēl lielāku dinamiku.

Modernizētajam "Audi A4" radiatora dekoratīvais režģis ir platāks, bet skats no sāniem izceļ izteiktās kontūras ap riteņiem, norādot uz "quattro" pilnpiedziņas DNS. LED priekšējie lukturi tagad ir pieejami "Audi A4" standarta aprīkojumā, bet papildu aprīkojumā pieejama arī "Matrix LED" tehnoloģija.

"Audi A4" salonā, instrumentu paneļa centrā atrodas lielais "MMI" skārienjūtīgais ekrāns – jaunās operētājsistēmas vadības centrs. "MMI" skārienjūtīgais ekrāns aizstāj līdzšinējās viduskonsolē uzstādītās grozāmās spiedpogas funkcijas. Augstās izšķirtspējas displeja izmērs ir 10,1 colla.

Eiropas tirgum "Audi" piedāvās "A4" modeļu sēriju ar jaudu no 150 ZS līdz 347 ZS – no "Audi A4 35 TFSI" (2.0 TFSI) līdz "Audi S4 TDI". Drīz pēc tam dzinēju sērija tiks papildināta ar vēl diviem turbokompresoru dzinējiem – "30 TDI" (2.0 TDI) ar 136 ZS jaudu un "35 TDI" (2.0 TDI) ar 163 ZS jaudu. Visi dzinēji pilnībā atbilst "Euro 6d-temp" emisijas standartiem.

Trīs tirgū pieejamās dzinēju variācijas būs aprīkotas ar 12V daļēju hibrīda tehnoloģiju (MHEV), kas nodrošinās mazāku degvielas patēriņu. Kā liecina "Audi" mērījumi, ikdienas lietošanā MHEV sistēma nodrošina līdz pat 0,3 litru mazāku degvielas patēriņu uz 100 kilometriem.

Līdz ar "Audi A4" saimes modernizāciju atjaunināta arī paaugstinātās pārgājības modifikācija "A4 allroad quattro". Pateicoties "quattro" pilnpiedziņai un klīrensa paaugstinājumam par 35 milimetriem, "Audi A4 allroad quattro" apvieno braukšanas komfortu un labas apvidus pārgājības īpašības. Tie ir pieejami ar trim dzinēja variantiem – vienu benzīna un diviem dīzeļdzinējiem. Izmantojot "Audi drive select", autovadītājs var izvēlēties kādu no sešiem "A4 allroad quattro" profiliem.

Atjauninātie "Audi A4" un "S4" modeļi Latvijas tirgū būs pieejami 2019. gada rudenī.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!