Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" publicējusi pirmo oficiālo informāciju un attēlus ar atjaunināto kompakto apvidus automobili "Q5", kas plašākai publikai tiks prezentēts rudenī notiekošajā Parīzes autoizstādē.

Modernizētais "Audi Q5" atšķiras ar jauniem buferiem, radiatora dekoratīvā režģa, priekšējiem lukturiem un izplūdes sistēmas uzgaļiem. Interjera dizains praktiski nav mainījies, tajā uzstādīts jauns stūresrats un paplašināts apdares variantu klātsts.

Tehniskā ziņā modernizētais "Audi Q5" ieguvis jaunas atsperes un amortizatorus, kā arī elektrisko stūres pastiprinātāju (līdzšinējā hidrauliskā vietā), kas, pēc ražotāja vārdiem, ļaus ieekonomēt līdz pat 0,2 litriem degvielas uz 100 km.

"Audi Q5" turpmāk būs pieejams arī ar modernizētiem dzinējiem. Piemēram, trīslitru dīzeļdzinējs kļuvis par pieciem zirgspēkiem jaudīgāks (245 ZS), bet tā griezes moments pieaudzis par 80 Nm – līdz 580 Nm. Tāpat modelim būs pieejams trīslitru V6 benzīna kompresormotors ar 272 ZS. Šis dzinējs aizstās līdzšinējo 3,2-litru agregātu.

Vēl "Audi Q5" klientu izvēlei tiks piedāvāts divlitru dīzeļdzinējs, kas pieejams divās versijās – ar 143 ZS (320 Nm) vai 177 ZS (380 Nm). Tāpat piedāvājums saglabā divlitru benzīna motoru (225 ZS). Atkarībā no modifikācijas dzinēji sajūdzami vai nu ar sešpakāpju mehānisko, vai astoņpakāpju automātisko, vai arī septiņpakāpju sekvenciālo "S tronic" pārnesumkārbu.

Modelim joprojām būs arī hibrīda versija, kas apvieno 211 ZS divlitru turbopūtes benzīna dzinēju un 54 ZS eleketromotoru. Tikai ar elektroeneriģiju atjauninātais "Audi Q5" hibrīds spēs nobraukt trīs kilometrus ar ātrumu līdz 60 km/h.

Jūnijā tiks prezentēta šī "Audi" apvidus automobiļa sportiskā modifikācija "SQ5", kas aprīkota ar 313 ZS jaudīgu trīslitru biturbo dīzeļmotoru. Gaidāms, ka sportiskā versija "SQ5" būs pieejama arī ar benzīna dzinēju – 333 ZS jaudīgo V6 kompresormotoru.

Eiropā modernizētais "Audi Q5" sadārdzināsies vidēji par 150 eiro. Tā cena būs no 39 900 eiro. Tirdzniecībā atjauninātais modelis nonāks oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!