Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" pašlaik notiekošajā Ženēvas autoizstādē prezentējusi "Q8" apvidus automobiļa sportiskās modifikācijas prototipu "Sport". Automobilis aprīkots ar 476 zirgspēku jaudīgu hibrīda spēka agregātu, kas apvieno benzīna dzinēju un elektromotoru.

"Audi Q8 Sport Concept" hibrīda spēka agregāta sastāvā ir trīslitru sešcilindru benzīna dzinējs TFSI, kas attīsta 450 ZS un 530 Nm, elektromotoru, 0,9 kWh akumulatoru komplektu un astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Turbīnas ar elektrisko piedziņu ļauj kompensēt vilkmes aizturi pie zemiem dzinēja apgriezieniem. Savukārt kompaktais elektromotors ļauj īslaicīgi hibrīda agregāta jaudu palielināt par 27 ZS un 170 Nm.

Rezultātā "Audi Q8 Sport Concept" no vietas līdz 100 km/h paātrinās 4,7 sekundēs un maksimāli sasniedz 275 km/h.

Kā apgalvo ražotājs, hibrīda sistēma ļauj milzīgajam apvidniekam vidēji patērēt par vienu litru benzīna mazāk nekā analoģiskas veiktspējas spēkrats tikai ar benzīna motoru. Tomēr šīs modifikācijas "Audi Q8" degvielas patēriņu kompānija neprecizē. Zināms vien tas, ka ar pilnu degvielas tvertni tas spējīgs nobraukt līdz 1200 km distanci.

Jau no pazīstamā "Audi Q8" koncepta sportiskās versijas prototips vēl atšķiras ar dažādām stilistiskām iezīmēm eksterjerā un interjerā, kā arī par 12 mm palielinātu riteņu šķērsbāzi.

Sērijveida ražošanā "Audi Q8" kā "BMW X6" konkurents ražošanā nonāks, visticamāk, 2018. gadā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!