Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" prezentējusi sportisko apvidus automobili ar dīzeļdzinēju "SQ5 TDI" un daļējo hibrīda sistēmu.

"Audi SQ5 TDI" ir aprīkots ar trīslitru V6 dīzeļdzinēju, kas attīsta 347 zirgspēku jaudu un 700 ņūtonmetru griezes momentu. Ieplūdes sistēmā ir arī elektrisks kompresors (EPC), kas 300 milisekundēs uzņem līdz pat 65 tūkstoš apgriezienu un rada 1,4 bāru spiedienu. Šis kompresors palīdz turbīnai pie zemiem dzinēja apgriezieniem.

Rezultātā "Audi SQ5 TDI" no vietas līdz 100 km/h paātrinās 5,1 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes. Ražotāja norādītais sportiskā apvidnieka vidējais degvielas patēriņš ir 6,7 litri dīzeļa uz 100 km.

Daļējā hibrīda sistēma, kura ietver starteri-ģeneratoru (BAS) un litija jonu akumulatoru, ļauj ieekonomēt, pēc ražotāja apgalvojuma, 0,7 litrus degvielas uz 100 km. Bremzēšanas laikā BAS spēj rekuperācijas ceļā iegūt līdz pat 12 kW elektroenerģijas.

Jau standartā "Audi SQ5 TDI" ir aprīkots ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu un pilnpiedziņas sistēmu "quattro". Par papildu samaksu pieejams aktīvais aizmugurējās riteņu ass diferenciālis. Sportiskajam apvidniekam ir par 30 mm zemāka balstiekārta un adaptīvie amortizatori (pneimatiskā balstiekārta ir par papildu samaksu).

Tirdzniecībā Eiropā "Audi SQ5 TDI" nonāks vasarā, un tā cena Vācijā būs no 67 750 eiro.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!