Foto: Publicitātes foto

Kompānijas "AvtoVAZ" topošais jaunais modelis "Lada Xray" maksās no 430 tūkstošiem rubļu (8 104 eiro), paziņojis autoražotāja vadītājs Bo Andersons, atklājot pirmo oficiālo "Lada" dīlera centru Krievijas anektētajā Krimā.

"2015. gada decembrī ražošanā ieviesīsim "Lada XRay" modeli. Tā cena būs no 430 tūkstošiem rubļu. Vēlāk, 2016. gada pavasarī, "Lada XRay" modelim pievienosies tā modifikācija "Cross". Aptuvenā šī automobiļa cena – 500 tūkstoši rubļu (9 423 eiro)," precizēja Andersons.

"Lada XRay" modeļa pamatā tiks izmantota "Dacia Sandero" platforma. Bāzes versijā šis modelis būs ar priekšējo riteņu piedziņu un saglabās hečbeka virsbūves tipu. Savukārt modifikācija "Cross" būs izgatavota uz "Dacia Duster" apvidnieka bāzes un būs pieejama kā ar priekšējo, tā visu riteņu piedziņu.

Pēc provizoriskas informācijas, jaunais "Lada" modelis iegūs 114 zirgspēku jaudīgu 1,6 litru benzīna motoru, kas tiks sajūgts ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu.

Tāpat "AvtoVAZ" vadītājs atgādināja, ka jaunais sedans "Lada Vesta" maksās no 400 tūkstošiem rubļu (7 538 eiro). Šis modelis tiks komplektēts ar 1,6 litru benzīna motoru, kas atkarībā no versijas attīsta 87, 106 vai 114 ZS. Sērijveida ražošanā "Lada Vesta" nonāks 2015. gada septembrī, bet tā pirmā virsbūve tiks izgatavota jau šīs nedēļas beigās – 1. novembrī.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!