Foto: Publicitātes foto

"Bentley" apvidus automobilis "Bentayga", kas ražošanā ir jau piecus gadus, piedzīvojis līdz šim vērienīgāko modernizāciju. Britu luksusa apvidnieka dizains ieguvis iezīmes no jaunā "Continental GT" un "Flying Spur", uzlabots arī interjers un papildinātas arī aprīkojuma iespējas.

Britu luksusa automobiļu ražotājs norāda, ka modernizētā "Bentayga" demonstrē jauno "Bentley" markas dizaina valodu. Neskaitot jaunu lukturu dizainu un augstāku to novietojumu, lielāks kļuvis arī radiatora dekoratīvais režģis, kas tagad organiskāk saplūst ar motora pārsegu.

"Bentley Bentayga" ir aprīkota ar diožu matricas lukturiem, kas sastāv no 82 diožu moduļiem un paredz trīs darbības režīmus – pilsētas, ārpilsētas un lielceļa. Savukārt aizmugurējo lukturu forma ir kā "Continental GT" kupejai, bet numurzīmes rāmīša vieta no bagāžnieka vāka pārvietota uz buferi. Savukārt logu tīrītāju slotiņām turpmāk būs 22 apsildāmas mazgāšanas sprauslas katrai.

Interjerā modernizētajam apvidniekam ir pārveidots praktiski viss. Būtiskākās izmaiņas skārušas durvju apdari, stūresratu, sēdekļus, priekšējo paneli un mērinstrumentu paneli, kas tagad ir digitāls.

Sākotnēji modernizētais "Bentley Bentayga" būs pieejams ar 550 zirgspēku jaudīgo četrlitru V8 biturbo motoru, kas sajūgts ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Šādā versijā masīvais apvidnieks no vietas līdz 100 km/h paātrinās 4,5 sekundēs. Vēlāk atjauninātais modelis būs pieejams ar hibrīda spēka agregātu, kā arī īpaši sportiskajā versijā "Speed" ar sešlitru W12 dzinēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!