Foto: Publicitātes foto

"Mercedes-Benz" oficiāli paziņojis, ka sērijveida ražošanā ieviesīs bezceļu braukšanai pielāgoto "G500 4x4²" modifikāciju, kas martā notikušajā Ženēvas autoizstādē tika prezentēts kā prototips. Šīs versijas automobilis Vācijā maksās 226 tūkstošus eiro, kas ir 120 tūkstoš eiro dārgāk nekā standarta "G500" modifikācija.

"Mercedes-Benz G500 4x4²" no standarta piecdurvju G-klases atšķiras ar 45 centimetru klīrensu (standarta modelim tas ir 21 cm), riteņu asīm no "G63 AMG 6x6" modifikācijas un AMG jauno četrlitru V8 biturbo motoru, kas pazīstams no sportiskajiem modeļiem "AMG GT" un "C63 AMG" un kas šajā apvidniekā attīsta 422 zirgspēku jaudu (610 Nm).

Motors sajūgts ar septiņpakāpju automātisko pārnesumkārbu, kā arī transmisijā ir atsevišķa sadales kārba ar pazeminātajiem pārnesumiem. "G500 4x4²" aprīkots ar trim mehāniskajiem diferenciāļu bloķētājiem.

No vietas līdz 100 km/h šīs versijas G-klase paātrināsies sešās sekundēs un maksimāli sasniegs 210 km/h. Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš – 23 litri benzīna uz 100 km.

Vēl šis bezceļu braukšanai pielāgotais apvidnieks aprīkots ar regulējamiem amortizatoriem, kas autovadītājam ar slēdža palīdzību salonā ļauj izvēlēties "Comfort" vai "Sport" režīmu. Šāds apvidnieks spēj droši šķērsot ūdenskrātuvi līdz viena metra dziļumā.

Automobilis aprīkots ar 22 collu riteņu diskiem un 325/55 izmēra riepām, bet par papildus samaksu tam tiktu piedāvāti 18 collu riteņu diski ar bezceļam īpaši piemērotām riepām.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!