Foto: Publicitātes foto

Kompānija BMW oficiāli atklājusi visjaudīgāko un visātrāko 7. sērijas limuzīna modifikāciju "M760Li xDrive". Tā aprīkota ar pilnpiedziņu un 6,6 litru V12 biturbo dzinēju, kas attīsta 600 zirgspēku jaudu un 800 ņūtonmetru griezes momentu.

Rezultātā 600 ZS jaudīgais limuzīns ar pagarināto riteņu garenbāzi no vietas līdz 100 km/h paātrinās 3,9 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h. Ar papildus aprīkojumā pieejamo pakotni "M Diver's Package" maksimālā braukšanas ātruma ierobežotājs tiek pārcelts uz 310 km/h atzīmi.

Jau standartā šis spēkrats ir aprīkots ar pilnpiedziņas sistēmu "xDrive", tādējādi tas ir pirmais gadījums BMW markas vēsturē, kad V12 dzinējs tiek sajūgts ar pilnpiedziņas transmisiju.

Ņemot vērā "M" piebildi modeļa nosaukumā, šis spēkrats no standarta limuzīna atšķiras arī ar eksterjera noformējumu. "M760Li xDrive" ir agresīvāka veidola priekšējais buferis, oriģināla dizaina izpūtēja uzgaļi, kā arī īpaša dizaina 20 collu riteņu diski ar 275 mm platuma riepām aizmugurējai asij.

Atgādinām, ka nule arī kompānija "Alpina" prezentēja savu modifikāciju BMW jaunajai 7. sērijai. "Alpina B7 BiTurbo" ir aprīkots ar 4,4 litru V8 biturbo dzinēju, kas attīsta 608 ZS un 800 Nm. Tas ļauj sportiskajam limuzīnam līdz 100 km/h paātrināties 3,7 sekundēs un maksimāli sasniegt 310 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!