Foto: Publicitātes foto

Kompānija BMW prezentējusi jaunās, jau trešās paaudzes 1. sērijas hečbeku (F40 – rūpnīcas indekss). Jaunais modelis izstrādāts uz priekšpiedziņas platformas, ieguvis plašāku interjeru un pirmo reizi par papildu samaksu piedāvās panorāmas stikla jumtu.

BMW jaunās 1. sērijas pamatā ir FAAR priekšpiedziņas platforma, kas ir evolūcija UKL2 platformai no "X1", "X2" modeļa un "MINI Clubman" universāļa. Jaunās platformas izmantošana ļāvusi panākt plašāku interjeru – aizmugurējo pasažieru kājām tagad ir par 33 mm vairāk vietas, virs galvas – par 19 mm vairāk vietas, bet elkoņu augstumā salona platums ieguvis papildu 13 mm.

Bagāžas nodalījuma tilpums jaunajam modelim ir par 20 litriem lielāks un tagad ir 380 litru. Virsbūves ārējie gabarīti hečbekam, kas tagad būs pieejams tikai piecdurvju versijā, mainījušies nebūtiski – kopgarums un riteņu garenbāze ir nedaudz īsāka, bet pieaudzis ir platums un augstums.

Tāpat kā iepriekšējā BMW 1. sērija, arī trešās paaudzes modelis standartā būs ar priekšpiedziņu, bet par papildu samaksu to varēs iegādāties arī pilnpiedziņas versijā. Bāzes modifikācija ir "BMW 118i", kas aprīkota ar 1,5 litru turbopūtes trīscilindru benzīna dzinēju (140 ZS un 220 Nm). Arī dīzeļa versija "BMW 116d" izmanto 1,5 litru trīscilindru motoru (116 ZS un 270 Nm), kamēr "BMW 118d" un "120d" – četrcilindru spēka agregātu ar attiecīgi 150 ZS (350 Nm) un 190 ZS (400 Nm).

Klientam tiek piedāvāta izvēle no trim transmisijām – sešpakāpju manuālās, septiņpakāpju sekvenciālās (trīscilindru motoriem) un astoņpakāpju automātiskās. Pilnpiedziņas versijām automātiskā pārnesumkārba būs jau standartā.

Jaudīgākā BMW 1. sērijas versija būs "M135i xDrive", kas aprīkota ar tādu pašu motoru kā "X2 M35i" – tas attīsta 306 ZS jaudu un 450 Nm griezes momentu. Šim spēkratam jau standartā ir pilnpiedziņās sistēma, automātiskā pārnesumkārba un pašbloķējošais diferenciālis priekšējai riteņu asij.

"BMW M135i xDrive" no vietas līdz 100 km/h paātrinās 4,8 sekundēs (4,7 sekundēs ar "M Performance" pakotni). Priekštecis "M140i" versijā bija ātrāks – līdz 100 km/h paātrinājās vien 4,4 sekundēs.

Jaunai 1. sērija pirmo reizi tiek piedāvāts panorāmas stikla jumts ar elektrisko piedziņu. Tāpat automobili iespējams aprīkot ar digitālo mērinstrumentu paneli un multimediju sistēmu ar 10,25 collu ekrānu. Papildu aprīkojumā vēl ir adaptīvie diožu lukturi, bagāžnieka vāka elektriskā piedziņa u.c.

Plašākai sabiedrībai BMW jaunā 1. sērija pirmo reizi tiks parādīta speciālā pasākumā Minhenē šī gada vasarā. Tirdzniecībā Eiropā jaunais modelis nonāks septembra beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!