Foto: Publicitātes foto

Kompānija BMW prezentējusi jaunās paaudzes 7. sērijas modeli (G70 – rūpnīcas indekss), kas atšķirībā no iepriekšējām paaudzēm jaudīgākajā versijā ir atteikusies no V12 benzīna motora, tā vietā piedāvājot simtprocentīgi elektrisku modifikāciju.

Nu jau septītās paaudzes BMW 7. sērijas modelis vizuāli diezgan būtiski atšķiras no priekšteča. Eksterjera dizains ieturēts līdzīgi kā modernizētajam "X7": ar divstāvīgiem jeb divu atsevišķu sekciju priekšējiem lukturiem, kam augšējā daļā ir dienas gaitas lukturi (kurus var pasūtināt arī "Swarovski" kristālu apdarē), bet lejasdaļā aiz aptumšota stikla – galvenie matricu tipa lukturi. Savukārt durvju rokturi un aizmugurējās numurzīmes noformējums atšķiras no visiem šīs markas modeļiem.

Eiropai būs pieejamas trīs šī modeļa modifikācijas. Bāzes versijā "740d" tam būs trīslitru, sešcilindru dīzeļa dzinējs ar 286 ZS un 650 Nm. Savukārt "750e" un "M760e" versijas ir hibrīda ar benzīna motoru, no kurām pirmā attīsta 490 ZS, bet otrā – ar 571 ZS. Citiem tirgiem būs pieejama vēl "760i xDrive" versija ar 544 ZS jaudīgu 4,4 litru V8 benzīna motoru un 48V startera-ģeneratora daļējo hibrīda sistēmu.

Par BMW 7. sērijas flagmani kļūs simtprocentīgi elektriskā modifikācija "i7 xDrive60", kas aprīkota ar diviem elektromotoriem, kuri kopumā attīsta 544 ZS un 745 Nm, kā arī 101,7 kWh baterijas komplektu. No vietas līdz 100 km/h šāds elektriskais limuzīns paātrināsies 4,7 sekundēs un maksimāli sasniegs 240 km/h. Maksimālais braukšanas ātrums dīzeļa un benzīna versijām būs lielāks – tām tas ierobežots pie 250 km/h atzīmes.

No interesantām aprīkojuma iespējām var atzīmēt virsbūves divtoņu krāsojumu, līdzīgi kā "Mercedes-Maybach" automobiļiem, kā arī "M Sport" un "Shodow Line" pakotnes. Interjeru iespējams pāršūt ar dabīgo ādu "Merino" un pirmo reizi arī ādas un kašmira kombinācijā. Aizmugurē sēdošajiem pasažieriem būs pieejams 31 collas ekrāns "BMW Theatre Screen" ar 8K izšķirtspēju un "Bowers & Wilkins" audio sistēma.

Pneimatiskā balstiekārta ir standarta komplektācijā visām BMW 7. sērijas versijām, bet par papildu samaksu ir pieejama piestūrējošā šasija un trešās pakāpes autopilota sistēma, kas ļauj braukt ar ātrumu līdz 130 km/h bez nepieciešamības autovadītājam rokas turēt uz stūresrata.

Tirdzniecībā Eiropā BMW jaunā 7. sērija nonāks šoruden. Vācijā elektriskais "BMW i7" maksās 135 tūkstošus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!