Foto: Publicitātes foto

Kompānija "BMW" līdz ar 5. sērijas modeļu atjaunināšanu modernizējusi arī sportisko "M5" sedanu. Turpmāk tam par papildus samaksu tiks piedāvāta "Competition" pakotne, kas paredz dzinēja jaudas palielināšanu un vēl sportiskāku balstiekārtas regulējumu. Tāpat šī pakotne būs pieejama arī visai "M6" saimei, ieskaitot kupeju, kabrioletu un četrdurvju kupeju "Gran Coupe".

"Competiton Package" opcija ieviesta kā alternatīvajām "Plus" versijām "Audi" markas sportiskajiem modeļiem un "Black Edition" modifikācijām "Mercedes-Benz AMG" piedāvājumā.

"BMW M5" ar "Competition" pakotni paredz 4,4-litru V8 biturbo motora jaudu palielināt par 15 zirgspēkiem – līdz kopumā 575 ZS. Šāds jaudas pieaugums ļāvis paātrinājumu līdz 100 km/h samazināt par 0,1 sekundi – "M5" šo ātrumu no vietas sasniegs 4,3 sekundēs. Savukārt līdz 200 km/h "Copetition" pakotnes "M5" un "M6" sasniegs par 0,2 s ātrāk. Maksimālais braukšanas ātrums elektroniski būs ierobežots pie 305 km/h atzīmes.

Tāpat šajā īpaši sportiskajā versijā "BMW M5" un "M6" iegūs citādas atsperes un amortizatorus, kas balstiekārtu pazemina par 10 milimetriem, izturīgākus šķērsstabilizatorus, citādu stūres sistēmas regulējumu un aktīvo "M" diferenciāli aizmugurējo riteņu asij.

"Competition" pakotnes ietvaros izmaiņas ir arī elektronikā. Citādi iestatījumi ir "M Dynamic Mode" režīmam (atslēgta vilkmes kontrole un braukšanas stabilizācijas sistēma ļauj braukt sānslīdēs).

Atjaunināto "BMW M5" var atpazīt pēc modernizēta radiatora dekoratīvā režģa ar "M5" emblēmu labajā, augšējā stūrī, viscaur diožu priekšējiem lukturiem (par papildus samaksu) un jauniem aizmugurējiem lukturiem. Salonā ir jauns stūresrats un modernizēta "iDrive" multimediju sistēma ar skārienjutīgas virsmas vadības sviru.

"Competition" pakotnes cena pagaidām netiek atklāta. Tirdzniecībā Eiropā tā būs pieejama no augusta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!