Foto: Publicitātes foto

Kompānija BMW modernizējusi 5. sērijas modeļu saimi – sedanu un universāli "Touring" –, kā arī 6. sērijas "Gran Turismo". Atjauninātais modelis ieguvis modernizētu eksterjeru un interjeru, kā arī dažādas jaunas tehnoloģijas, no kurām būtiskākās ir saistītas ar hibrīda agregātiem.

No līdzšinējā 5. sērijas modeļa atjauninātais atšķiras ar nedaudz atšķirīgu lukturu, radiatora dekoratīvā režģa un buferu dizainu. Tāpat klients varēs izvēlēties sarkanas vai zilas bremžu skavas.

Modernizētā 5. sērijas modeļa interjerā uzstādīts jauns 10,25 collu multimediju sistēmas ekrāns (par papildu samaksu – 12,3 collu), kā arī jauna dizaina stūresrats ar vairāk podziņām nekā iepriekš.

Tehniski būtiskākais jauninājums ir, ka visas 5. sērijas versijas, izņemot sportisko "M550i", jau standartā būs ar daļējā hibrīda sistēmu, kas ne tikai uzlabos automobiļa dinamiku, bet arī degvielas ekonomiju.

Tāpat būs pieejama pilnvērtīga uzlādējamā hibrīda versija "530e", kas elektromotoru apvieno ar benzīna četrcilindru dzinēju. Šāds 292 zirgspēku hibrīds tikai ar elektroenerģiju spēs nobraukt līdz 67 kilometru distanci, bet hibrīda režīmā vidēji patērēs nepilnus divus litrus uz 100 km.

Vēl būs pieejama arī jaudīgāka hibrīda versija "545e" ar sešcilindru benzīna dzinēju. Šāds kopumā 394 ZS jaudīgais hibrīds līdz 100 km/h paātrināsies 4,7 sekundēs un vidēji patērēs 2,4 litrus benzīna uz 100 km. Savukārt tikai ar elektroenerģiju tas būs spējīgs nobraukt līdz 57 km distanci bez atkārtotas akumulatoru uzlādes.

BMW 5. sērija būs pieejama ar jau pazīstamajiem benzīna un dīzeļa dzinējiem. Visjaudīgākā versija būs "M550i xDrive" ar 4,4 litru V8 biturbo dzinēju, kas attīsta 530 ZS jaudu un nodrošina 3,8 sekunžu paātrinājumu līdz 100 km/h. Vidējais degvielas patēriņš šim auto tiek solīts 10 litru benzīna uz 100 km.

Līdzīgus jauninājumus ieguvis arī 6. sērijas "Gran Turismo", kas izgatavots uz 5. sērijas modeļa bāzes. Lai arī šis modelis ieguvis daļējā hibrīda sistēmu visiem spēka agregātiem, uzlādējamā hibrīda modifikācijas, kā 5. sērijas modelim, tam nebūs.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!