Foto: Publicitātes foto

Kompānija BMW oficiāli prezentējusi 8. sērijas kupejas konceptu, solot tamlīdzīgu automobili sērijveida ražošanā ieviest 2018. gadā. Oriģinālo BMW 8. sēriju pārtrauca ražot 1999. gadā, un līdz šim lielākā šīs markas kupeja bija no 6. sērijas modeļu saimes.

Jaunā BMW 8. sērija kļūs par līdzšinējās 6. sērijas pēcteci, kamēr nākotnē 6. sērijas nosaukums tiks izmantots jaunām modifikācijām uz 5. sērijas bāzes, piemēram, līdz šim pazīstamajam 5. sērijas "Gran Turismo" jeb GT.

Autoražotājs pagaidām nesniedz detalizētāku informāciju par 8. sērijas gabarītiem un tehniskajiem risinājumiem, bet plaši stāsta par šī prototipa dizainu un luksusu.

BMW 8. sērija iekļaušot ne tikai kupeju, bet arī kabrioleta un četrdurvju kupejas modifikāciju. Jau šobrīd BMW ir reģistrējis tādas preču zīmes kā "825", "830", "835", "845", "850", "860", "M850" un "M8".

Spriežot pēc iespējamajiem modeļu indeksiem, automobilis iegūs arī versiju ar V12 dzinēju un sportisko "M8" modifikāciju ar vairāk nekā 600 ZS jaudīgu V8 biturbo dzinēju.

Visticamāk, BMW 8. sērija būs gabarītos lielāka par pašreizējo 6. sēriju un tirgū tiks pozicionēta kā "Mercedes-Benz" S-klases kupejas un kabrioleta konkurents. Tādējādi BMW 8. sērija cenas ziņā būs dārgāka par 7. sērijas limuzīnu, bet lētāka par BMW grupā esošās "Rolls-Royce" markas "Wraith" modeli.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!