Foto: Publicitātes foto

Kompānija BMW pašlaik Lasvegasā notiekošajā starptautiskajā elektronikas izstādē CES prezentējusi bezpilota automobili "i Vision Future Interaction". Konceptuālais automobilis izstrādāts uz rodstera prototipa "BMW i8 Spyder" bāzes un demonstrē, kā varētu izskatīties šīs markas bezpilota spēkrata tehnoloģijas.

"BMW i Vision Future Interaction" aprīkots ar jaunas paaudzes projekcijas ekrānu. Savukārt uz priekšējā paneļa ir 21 collas ekrāns, kas bezpilota braukšanas režīmā var kalpot arī kā multimediju sistēmas ekrāns, piemēram, interneta mājaslapu pārlūkošanai vai filmu skatīšanai.

Tāpat šim spēkratam ir žestu atpazīšanas sistēma, kas jau distancēti spēj atpazīt, piemēram, kuru pogu vēlaties nospiest.

"BMW i Vision Future Interaction" ir trīs braukšanas režīmi – "Pure Drive", "Assist Mode" un "Auto Mode". Pirmajā gadījumā par spēkrata vadību atbild tikai pats autovadītājs, otrajā gadījumā pievienojas braukšanas asistents, kas ļauj automātiski izvairīties no pēkšņiem šķēršļiem uz ceļa.

Pilnīgi autonomajā vadīšanas režīmā "Auto Mode" spēkrata vadību pilnībā pārņem elektronika – gan stūres sistēmu, gan akseleratoru, gan bremzes. Ja uz stūresrata iedegas indikators zilā krāsā, tad vadītājs var būt mierīgs, bet, ja indikators iedegas sarkanā krāsā, piemēram, pirms sarežģītas konfigurācijas krustojuma, tad sistēma ar to informē autovadītāju, ka tagad vadība jāpārņem viņam pašam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!