Foto: Publicitātes foto

Kompānija BMW prezentējusi savu pirmo sportiskās "M" versijas elektromobili "iX M60", kas aprīkots ar diviem elektromotoriem ar kopumā 619 zirgspēku jaudu un kas nodrošina 566 kilometru sniedzamību.

Pats autoražotājs šo elektromobili raksturo šādi – tas sevī apvieno elektriskās tehnoloģijas no "i" sērijas modeļu saimes, "BMW X" modeļu funkcionalitāti un "M" sērijas bezkompromisa dinamiku.

"BMW iX M60" dinamiskie raksturlielumi ir patiešām iespaidīgi – 619 ZS jaudīgie elektromotori attīsta 1015 ņūtonmetru griezes momentu, nodrošina paātrinājumu no vietas līdz 100 km/h nieka 3,8 sekundēs, bet maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 250 km/h, kas ir par 50 km/h vairāk nekā līdz šim pazīstamajam "BMW iX xDrive50" elektromobilim.

Spēka agregāts vilkmi novada uz aizmugurējiem riteņiem, bet paātrinoties vai izbuksējot vilkme tiek pievadīta arī priekšējai riteņu asij. Sportiskais "iX M60" ir aprīkots ar 105,2 kWh akumulatoru, kas ar pilnu uzlādi ļauj nobraukt līdz 566 km distanci (WLTP ciklā). Akumulatoru no 10 līdz 85 procentu tilpumam iespējams uzlādēt aptuveni 35 minūtēs (maksimālā uzlādes jauda – 200 kW).

Jau standartā "BMW iX M60" ir aprīkots ar 21 collas riteņiem (22 collu – par papildu samaksu) un pneimatisko balstiekārtu, kas ļauj mainīt automobiļa klīrensu.

"BMW iX M60" tiks ražots rūpnīcā Vācijā, tāpat kā citi "i" saimes modeļi. Tirdzniecībā Eiropā sportiskais BMW elektromobilis nonāks pavasarī. Autoražotājs automobiļa cenu pagaidām nav atklājis, tomēr vācu "Auto Bild" lēš, ka tā nebūs zemāka par 130 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!