Foto: Publicitātes foto

Kompānija BMW oficiāli prezentējusi jaunās paaudzes 8. sērijas kupeju (G15 – rūpnīcas indekss), kas markas piedāvājumā aizstāj līdzšinējo 6. sēriju. Greznajam divdurvju automobilim tā jaudīgākajā versijā ""M850i xDrive" ir būtiski uzlabots V8 motors, aktīvais diferenciāls un pilnpiedziņas sistēma.

"BMW M850i xDrive" modifikācijā V8 turbomotors attīsta 530 zirgspēku jaudu un 750 ņūtonmetru griezes momentu (jau no 1700 apgr./min). Tādējādi uzlabotais V8 motors ir par 67 ZS jaudīgāks un par 100 Nm augstāku veiktspēju salīdzinājumā ar līdzšinējos BMW modeļos sastopamo V8 agregātu. Motors sajūgts ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. No vietas līdz 100 km/h šāds auto paātrināsies iespaidīgās 3,7 sekundēs.

Turklāt BMW 8. sērijas sportiskā modifikācija jau standartā būs aprīkota ar adaptīvo balstiekārtu. Kopā ar zemo smaguma centru tas ļaušot uzlabot gaitas un vadāmības īpašības, sola autoražotājs.

Bāzes versijā "840d xDrive" BMW 8. sērija iegūs trīslitru sešcilindru dīzeļdzinēju ar 320 ZS (680 Nm), kas no vietas līdz 100 km/h paātrinās 4,9 sekundēs.

Tik iespaidīgu dinamiku BMW skaidro, ka 8. sērijas kupeja tirgū aizpildīs nišu starp "Mercedes-Benz" S-klases kupeju un sportisko "Porsche 911" modeli.

Atgādinām, ka BMW par gaidāmo jauno 8. sēriju sabiedrību ir informējis ik pa laikam, piemēram, šopavasar notikuša Ženēvas autoizstādē vācu autoražotājs prezentēja "BMW M8 Gran Coupe" prototipu. Konceptuālais automobilis demonstrē, kā izskatīsies 8. sērijas četrdurvju modifikācija "Gran Coupe".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!