Foto: Publicitātes foto

Pēc četrus gadus ilguša izstrādes darba Vācijas autobūves uzņēmums BMW ir prezentējis savu pirmo ar ūdeņradi darbināmo automobili "BMW iX5 Hydrogen". Šogad demonstrācijas un testēšanas nolūkos tiks izlaisti 100 šādi automobiļi.

"Ūdeņradis ir daudzpusīgs enerģijas avots, kam ir liela nozīme pārejā uz atjaunīgo enerģiju un tādējādi arī klimata aizsardzības veicināšanā. Ūdeņradis ir viens no visefektīvākajiem atjaunīgās enerģijas uzglabāšanas un transportēšanas veidiem, un tas ir trūkstošais puzles gabaliņš klimatneitrālai mobilitātei," sacīja Olivers Zipse, "BMW AG" valdes priekšsēdētājs.

Ar 6 kg ūdeņraža iespējams nobraukt līdz 504 km

"BMW iX5 Hydrogen", kas izstrādāts uz jaunākā "BMW X5" modeļa bāzes, konceptuālā līmenī pirmo reizi tika prezentēts jau 2019. gadā lielākajā un nozīmīgākajā pasaules mobilitātes izstādē IAA. Līdzīgi kā elektromobiļiem, arī šim automobilim ir elektromotors, taču to darbina ūdeņraža degvielas elementi, izmantojot ķīmisko reakciju starp ūdeņradi un skābekli. Šiem elementiem ķīmiski savienojoties, rodas divi produkti: elektrība un ūdens. Saražotā elektroenerģija tiek padota elektromotoram, un iegūtais ūdens tiek izvadīts vidē pa izplūdes cauruli.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!