Foto: Publicitātes foto

Šogad vācu autoražotāja BMW sporta nodaļa "M", kas pazīstama ar saviem sportiskajiem modeļiem un sacīkšu automobiļiem, svin 50 gadu jubileju. Par godu šim notikumam "BMW M GmbH" paziņojusi par pirmo sportisko elektromobili ar maģisko "M" emblēmu. Šobrīd jau notiek aktīvs darbs pie tamlīdzīga prototipa un "BMW M" publicējis video, kurā daļēji atklāj šo sportisko elektromobili.

Par pamatu "BMW M" pirmajam elektromobilim ir izmantots sērijveida "BMW i4 M50", ko autoražotāja sporta nodaļa būtiski pārbūvējusi. Neskaitot to, ka četrdurvju automobilis pārbūvēts par divdurvju, elektromobilis ieguvis arī plašākas riteņu arkas, bet virsbūves priekšdaļa ir noformēta "BMW M4" modeļa stilā.

Kā atklāj "BMW M", šim elektromobilim ir arī spēcīgāki elektromotori un dzesēšanas radiatori. Detalizētāku informāciju par sportiskā elektromobiļa tehniskajiem risinājiem autoražotājs pagaidām neatklāj, tik norāda, ka šim "BMW M" elektromobilim būšot četri elektromotori un progresīva pilnpiedziņas sistēma "M xDrive", kas, spriežot pēc demonstrācijas video, ļaus automobilim "griezt saulītes" uz vietas.

Pagaidām nav zināms, kad "BMW M" sportiskais elektromobilis nonāks ražošanā. Atgādinām, ka "BMW i4 M50", kas ir BMW standarta elektromobiļa šobrīd jaudīgākā versija, ir aprīkots ar diviem elektromotoriem, kas kopumā attīsta 544 zirgspēku jaudu. Tas ļauj elektromobilim no vietas līdz 100 km/h paātrināties 3,9 sekundēs un ar pilnībā uzlādētu akumulatoru nobraukt līdz 520 km distanci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!