Foto: Publicitātes foto

Kompānija BMW izstrādājusi no tradicionālās elektroligzdas uzlādējamu sērijveida hibrīda apvidus automobili "BMW X5 xDrive40e". Pēc ražotāja datiem, vidēji šis automobilis patērēšot 3,3 litrus benzīna uz 100 km.

"BMW X5 xDrive40e" hibrīda spēka agregāts, kas attīsta 313 zirgspēku jaudu, apvieno divlitru četrcilindru turbopūtes benzīna dzinēju, elektromotoru (250 Nm), astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu un litija jonu akumulatoru komplektu.

No vietas līdz 100 km/h hibrīda apvidus automobilis paātrinās 6,8. CO2 izmešu daudzums dzinēja izplūdē ir tikai 77 g/km.

Litija jonu akumulatori novietoti zem "BMW X5" bagāžas nodalījuma, kā tilpums ir 500 litru, bet nolaistu aizmugurējo sēdekļu atzveltņu gadījumā – 1720 l. Tikai ar elektroenerģiju apvidus automobilis spējīgs nobraukt līdz 31 km distanci, kā arī braukt ar ātrumu līdz 120 km/h.

Hibrīda sistēmai ir vairāki darbības režīmi – standartā elektromotors darbojas kopā ar iekšdedzes dzinēju, tomēr autovadītājs ar speciālu taustiņu var izvēlēties, ka darbojas arī tikai viens no tiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!