Foto: Publicitātes foto

Britu kompānija "Eterniti Motors" pašlaik notiekošajā Pekinas autoizstādē prezentējusi kārtējo sava pirmā modeļa prototipu, ko izstrādātājs pozicionē kā pasaulē pirmo "superdžipu". Šajā gadījumā prototips ir jau reāli braucamā izpildījumā un paredzēts izmēģinājumiem, turklāt tā nosaukums mainīts no agrākā "Hemera" uz "Artemis".

"Eterniti Artemis" izgatavots uz "Porsche Cayenne Turbo" bāzes, tam ir oriģināla dizaina oglekļa šķiedras virsbūves paneļi, 23 collu riteņu diski ar 315/25 izmēra riepām. Salons apdarīts ar ādu, oglekļa šķiedru un dabīgu koku. Aizmugurē ir divi atsevišķi sēdekļi ar ventilāciju, "iPad" planšetdatora turētājs un ledusskapis.

"Superdžips" aprīkots ar to pašu "Porsche" 4,8-litru V8 biturbo dzinēju, kam "Eterniti" jaudu no 500 zirgspēkiem palielinājis līdz 600 ZS, bet griezes momentu – līdz 750 Nm (+50 Nm). Rezultātā britu apvidnieks līdz 100 km/h paātrinās 4,5 sekundēs un maksimāli sasniedz 290 km/h. Salīdzinājumam – "Porsche Cayenne Turbo" attiecīgie raksturlielumi ir 4,7 s un 278 km/h.

Tirdzniecībā "Eterniti Artemis" nonāks jau šagada vasarā Londonā, Honkongā un Taibejā. Pirmie klienti savus spēkratus saņems rudenī. Lielbritānijā automobilis maksās no 252 tūkstošiem sterliņu mārciņām (216 468 lati), kas ir par 165 tūkstošiem mārciņu (141 735 latiem) dārgāk nekā "Porsche Cayenne Turbo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!