Foto: Publicitātes foto

Lielbritānijas autoražotājs "Morgan", kas izgatavo retro stila sportiskus spēkratus, martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē prezentēs trīs jaunus modeļus – "Aero Coupe", "Roadster 3.7" un "Plus 8".

"Morgan Aero Coupe" izgatavots uz GT3 sērijas sacīkšu automobiļa bāzes, tam ir alumīnija šasija un aizmugurējo riteņu pašbloķējošais diferenciālis. Tas būs aprīkots ar "BMW" 4,8-litru V8 benzīna dzinēju, kas attīsta 372 zirgspēku jaudu vai arī 395 ZS, ja klients pasūtina arī sportiskāku izplūdes sistēmu. Motors tiks sajūgts vai nu ar sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu, vai sešpakāpju automātisko transmisiju. Līdz 100 km/h tas paātrināsies 4,5 sekundēs (4,2 s – ar automātisko kārbu), bet maksimāli sasniegs 273 km/h.

Otrs "Morgan" jaunums ir "Roadster 3.7" modelis, kas aprīkots ar "Ford" 3,7-litru sešcilindru dzinēju un sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu. Motors attīsta 284 ZS un 353 Nm. 950 kilogramu smagais rodsters līdz 100 km/h paātrināsies 4,9 sekundēs un maksimāli sasniegs 225 km/h.

Savukārt trešais jaunums, kas tiks prezentēts Ženēvā, tika izsludināts vēl pērnā gada oktobrī. Tas ir jaunās paaudzes "Plus 8" modelis, kas, pēc ražotāja apgalvojuma, ir pasaulē visvieglākais automobilis ar V8 dzinēju, kurš atbilst Eiropas drošības prasībām. 1100 smagais spēkrats aprīkots ar tādu pašu "BMW" dzinēju kā "Aero Coupe" modelis. Līdz 100 km/h tas paātrinās 4,5 sekundēs un maksimāli sasniedz 250 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!