Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Cadillac" pašlaik notiekošajā Detroitas autoizstādē prezentējusi sērijveida kupeju "ELR" ar savu pirmo hibrīda spēka agregātu, kā pamatā izmantotas tehnoloģijas no "Chevrolet Volt". Nākamgad šis modelis gaidāms arī Eiropas tirgū.

"Cadillac ELR" ieguvis modernizētu "Chevrolet Volt" hibrīda sistēmu. Tā atšķiras ar energoietilpīgākiem akumulatoriem, kas nodrošina tādu pašu nobraucamo distanci, neskatoties uz masas pieaugumu par 80 kg salīdzinājumā ar "Volt" hibrīdu.

Hibrīda sistēmā ietilpst elektromotors, 16 kWh litija jonu akumulatoru komplekts, kā arī 1,4-litru benzīna dzinējs, kas tiek izmantots tikai akumulatoru lādēšanai. Hibrīda spēka agregāts kopumā attīsta 207 zirgspēku jaudu un 400 ņūtonmetru griezes momentu. Automobiļa dinamiskie raksturlielumi pagaidām netiek atklāti.

Tikai ar elektroenerģiju "Cadillac ELR" spējīgs nobraukt līdz 56 km distanci. Akumulatorus iespējams uzlādēt arī no tradicionālās elektroligzdas. No ~240V tīkla akumulatori pilnībā uzlādējāmi četrarpus stundās.

"Cadillac ELR" ražošanā nonāks šāgada nogalē, bet tirdzniecībā ASV un Eiropā – nākamā gada sākumā. Akumulatoriem autoražotājs sniegs papildus garantiju – astoņus gadus vai līdz 160 tūkst. km nobraukumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!