Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Cadillac" oficiāli prezentējusi jaunās, jau ceturtās paaudzes apvidus automobili "Escalade". Ražošanā jaunais modelis nonāks nākamā gada sākumā.

Jaunā "Cadillac Escalade" kopgarums ir 5,18 metri, platums – divi metri; bet augstums – 1,9 metri. Riteņu garenbāze ir nepilni trīs metri, bet klienti varēs izvēlēties arī pagarinātās riteņu garenbāzes versiju, kura modeļa nosaukumā iegūs piebildi "ESV". Tās riteņu garenbāze būs par 30 centimetriem lielāka, bet automobiļa kopgarums sasniegs 5,7 metrus.

Jaunās paaudzes "Cadillac Escalade" aprīkots ar viscaur diožu lukturiem, bet dārgākajās komplektācijās apvidus automobilim būs ar diodēm izgaismoti durvju rokturi.

Automobiļa motora pārsegs un bagāžnieka vāks ir no alumīnija, lai samazinātu spēkrata kopsvaru. Aizmugurējo riteņu piedziņas "Cadillac Escalade" sver 2,5 tonnas, kas ir par 680 kilogramiem mazāk nekā iepriekšējā paaudzē.

Jaunajam "Cadillac Escalade" pieejams 6,2 litru V8 benzīna motors, kas attīsta 420 zirgspēku jaudu un 623 ņūtonmetru griezes momentu. Automobiļa dinamiskie raksturlielumi un degvielas patēriņš pagaidām netiek atklāts. Zināms vien tas, ka dzinējs sajūgts ar sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Tāpat kā līdz šim, "Cadillac Escalade" būs pieejams kā ar aizmugurējo, tā arī visu riteņu piedziņu. Vēl šim automobilim būs adaptīvā balstiekārta "Magnetic Ride Control", 20 collu riteņu diski standartā (par papildus samaksu – līdz pat 22 collu), kā arī jauna pretaizdzīšanas sistēma ar satelīta navigācijas sekošanu.

Automobiļa aprīkojumā pieejama adaptīvā kruīza kontrole, automātiskā ekstrēmās bremzēšanas sistēma, ceļa horizontālā apzīmējuma atpazīšanas sistēma u.c. drošības elementi.

Pirmo reizi "Cadillac Escalade" jau standartā būs aprīkots ar multimediju sistēmu "CUE", kurai ir astoņu collu ekrāns. Šī sistēma ir sajūdzama ar viedtālruni vai planšetdatoru. Savukārt 12,3 collu ekrāns aizstāj tradicionālo mērinstrumentu paneli. Vēl pieejams arī projekcijas ekrāns.

Interesanti, ka "Cadillac Escalade" būs aprīkots ar trim sēdekļu rindām, no kurām pēdējā būs trīs sēdvietas. Tādējādi automobilis kopumā ir astoņvietīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!