Foto: Publicitātes foto

Kompānijas "Caterham" vislētākais uz "Seven" modeļa bāzes izgatavotais sporta automobilis būs aprīkots ar "Suzuki" trīscilindru benzīna turbomotoru.

Šim "Suzuki" dzinējam ir 660 kubikcentimetru darba tilpums, tādējādi tas būs vismazākais un visekonomiskākais motors, kāds jebkad ticis uzstādīts "Seven" modelī. Dzinējs tiks sajūgts ar "Suzuki" piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu.

Motora jaudu "Caterham" pagaidām neatklāj. Jāatzīmē, ka šāda tilpuma "Suzuki" motors Japānas tirgū tiek uzstādīts "Jimny" un "Every" modelī, kur tas attīsta 64 zirgspēku jaudu.

Pēc "Caterham" pārstāvju vārdiem, japāņu spēka agregātu britu inženieri ir pārregulējuši, lai tas atbilstu "Seven" modeļa sportiskajam raksturam. Tāpat briti esot uzlabojuši šī motora degvielas ekonomiju un samazinājuši kaitīgo CO2 izmešu daudzumu izplūdē. Dzinējs atbilst "Euro 6" ekoloģiskajiem standartiem, kuri spēkā stāsies tikai 2015. gadā.

"Caterham Seven" jaunākā modifikācija būs visvieglākais, vislētākais un visekonomiskākais spēkrats šīs markas piedāvājumā. Tā cena būs aptuveni 17 tūkstoši sterliņu mārciņas (13668 lati). Tirdzniecībā šī versija nonāks rudenī, bet pirmie klienti savus spēkratus saņems tikai nākamā gada vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!