Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Chevrolet" oficiāli prezentējusi jaunās paaudzes "Corvette" modeli, kas nosaukumā atguvis leģendāro vārdu "Stingray". Automobilis plašākai sabiedrībai parādīts pašlaik notiekošajā Detroitas autoizstādē.

"Chevrolet Corvette Stingray" ir garāks un zemāks par savu priekšteci. Tā konstrukcijā plaši izmantots alumīnijs un kompozītmateriāli, tādējādi panākot ideālu izsvarojumu starp riteņu asīm proporcijā 50:50.

Automobilis aprīkots ar 6,2-litru V8 benzīna dzinēju, kas attīsta 450 zirgspēku jaudu un 640 ņūtonmetru griezes momentu. Braucot vienmērīgi, puse no šī motora cilindriem atslēgsies degvielas taupīšanas nolūkos. Ražotājs sola, ka šis spēkrats vidēji patērēs deviņus litrus benzīna uz 100 km. Līdz 100 km/h jaunais amerikāņu superauto paātrināsies nepilnās četrās sekundēs.

Motors sajūdzams vai nu ar sešpakāpju automātisko, vai septiņpakāpju mehānisko "Tremec" manuālo pārnesumkārbu.

Vēl šim modernajam amerikāņu superauto ir dzinēja un šasijas elektroniskā vadības sistēma, kas autovadītājam ļauj izvēlēties iestatījumus atbilstoši laika un ceļa apstākļiem. Piemēram "Weather" režīms paredzēts braukšanai lietū un sniegā, bet "Eco" pielāgos iestatījumus degvielas taupošam braukšanas režīmam. Standartā šī sistēma ir "Tour" režīmā, bet sportiskai braukšanai ir divi režīmi – "Sport" un "Track". Katrā no šīm režīmiem sistēma izmaina parametrus 12 pozīcijās, ieskaitot akseleratora pedāli, pārnesumkārbu, izplūdes sistēmu, stūres pastiprinātāju, balstiekārtas cietību u.tml.

Standartā "Chevrolet Corvette Stingray" priekšā ir 18 collu riteņi, bet aizmugurē – 19 collu. Automobilim ir spēcīgas četrcilindru "Brembo" bremzes.

Vēl šim spēkratam sagatavota modifikācija "Z51" ar "Performance" pakotni, kas paredzēta braukšanai pa sacīkšu trasi.

Tirdzniecībā ASV jaunais "Chevrolet Corvette Stingray" nonāks šāgada trešajā ceturksnī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!